BDP Çaldıran İlçe Örgütü'nün düzenleyeceği iftar yemeğine masa ve sandalye vermeyen kaymakamlık, AKP'li Çaldıran Belediyesi'nin etkinliğine masa ve sandalye verdi. Kaymakamlığın, "Sizin iftar yemeğiniz siyasi parti etkinliği" yanıtı ile başvurularını reddetmesine tepki gösteren BDP Çaldıran İlçe Başkanı Abbas Atsak, "BDP siyasi parti, AKP değil mi" sorusunu yöneltti. 

Van'ın Çaldıran ilçesinde, BDP Çaldıran İlçe Örgütü, Ramazan ayı dolayısıyla vereceği iftar yemeğinden kullanılacak masa ve sandalyeler için 6 gün önce resmi dilekçeyle kaymakamlığa başvuru yaptı. Kaymakamlık BDP Çaldıran İlçe Örgütü'nün başvurusunu reddederken, AKP'li Çaldıran Belediyesi'nin yaptığı başvuruyu ise uygun görerek, belediyeye masa ve sandalye temin etti. BDP'liler kaymakamlığa yaşananları sordukları zaman ise "Sizin iftar yemeğiniz bir siyasi partinin etkinliği olduğundan verilmesi uygun görülmemiştir" yanıtını aldılar. 

Kaymakamlığın bu tutumuna tepki gösteren BDP Çaldıran İlçe Başkanı Abbas Atsak, "Partimize yönelik alınan bu tutumun pozitif bir ayrımcılık olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca AKP'li Çaldıran Belediyesi iftar yemeği adı altında iftar programı hazırlanıyorsa da, bu yemeğin AKP tarafından düzenlendiğini herkes biliyor ve aynı şekilde AKP tarafından düzenlenmiş olarak halka lanse edilmektedir. Şimdi burada AKP'li belediye tarafından verilen ve AKP'nin iftar yemeği olarak lanse edilen yemek siyasi parti etkinliği olmuyor da BDP'nin vermek istediği iftar yemeği neden siyasi parti etkinliği oluyor? BDP siyasi parti, AKP değil mi?" diye sordu. DİHA

Editör: Wan Haber