Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Başkanı Baki Katar, Sinop'taki olayların sadece BDP milletvekillerine yönelik değil, Sinop halkına da yönelik olduğunu söyledi.
BDP il başkanlığı binasında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Katar, "Kürtler her zaman elini kaldırıp dua eder, bir barış sağlanması için. Sizin de bildiğiniz gibi geçen aylarda milletvekillerimiz İmralı Adasına gitti. Orada Öcalan'la bir görüşme gerçekleştirdi. İkinci heyetin gitmesini, eş başkanlarımızın gitmesini biz de bekliyoruz" dedi.
Sinop'taki olaylara değinen Katar, Başbakan Erdoğan'ın bu olaylara tepkisini olumlu bulduğunu dile getirdi. Katar, "İnşallah o tepkilere göre güzel adımlar atılacak. Başbakan da bugün elini bu taşın altına daha iyi koyarsa, BDP ile iyi diyalogda olursa inşallah güzel şeyler çıkacak. Yani bu Sinop halkına yapılan bir şeydir. Başbakanın tepkisini de biz yerinde buluyoruz. O yüzden biz bunun üzerinde fazla yorum yapmak istemiyoruz. Çünkü Ankara'da bugün milletvekillerimiz gidip geliyorlar. Komisyon kurmuşlar, konuşuyorlar. Biz bundan herhangi bir haber alamamışız. Yani, İmralı'dan ne mesajlar çıktığını. Biz bunun üzerine fazla bir yorum da yapamıyoruz" ifadelerini kullandı.
(CK-YRT-OK-Y)

19.02.2013 16:08:55 TSI

Editör: Wan Haber