Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Başkanlığı'na, Halit Yıldıztekin seçildi.
Şanlıurfa BDP İl Başkanlığı tarafından belediye nikah salonunda düzenlenen ikinci olağanüstü il kongresine; BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, BDP İl Başkanı Mehmet Çiçek, parti meclis üyeleri, CHP İl Başkanı Ferhat Karataş, Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, BDP'li belediye başkanları, BDP ilçe başkanları, üniversite öğrencileri ve BDP'liler katıldı.
BDP Milletvekili İbrahim Binici, KCK operasyonlarına dikkat çekerek, "BDP olarak olağan kongreyi yapmak kısmet olmadı. Nedenini hepiniz iyi bilirsiniz. Her yıl siyasi soykırım ile karşı karşıya kalıyoruz. On binleri aşan siyasi tutsaklarımız içeriye alınıyor. Bu sistem böyle yürümez. Tıkanmak üzereler, can çekişiyorlar ama çözüm için bir o kadar direniyorlar. Bu tutumlarını kınıyorum. 2009 14 Nisan'dan bugüne kadar gözaltıların haddi hesabı yok. Şu ana kadar 253 arkadaşımız tutuklandı. Kendilerini bu ülkenin yöneticileri olarak içişleri bakanı olarak konumlandıran valilerimiz var" dedi.
Milletvekili İbrahim Binici, geçtiğimiz günlerde Altan Tan, Azmi Gür, Erol Dora ile birlikte Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine yaptıkları ziyaret sırasında karşılaştıkları yoğun güvenlik önlemlerine değinerek, şunları söyledi:
"Ceylanpınar'a gittiğimizde önümüz TOMA ve zırhlı araçlarla kesildi. Partide adeta bir kuşatma vardı. Savaşa gelmiş gibi kuşattılar bizi. Buna rağmen sağduyumuzu koruduk. Ama su da sıkıldı, gaz da atıldı. Biz bu inatla, bu mücadelemizi bu kararlılıkla sürdürebildiğimiz zaman Ceylanpınar'da, Viranşehir'de, Suruç'ta, Bozova'da, Halfeti'de ve Hilvan'da hodri meydan diyoruz."
Konuşmaların ardından yapılan seçimle Halit Yıldıztekin, BDP Şanlıurfa İl Başkanı oldu.
Öte yandan, kongre sırasında polisin dışarıda yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
(MUD-SO-OK-Y)

05.01.2013 18:13:32 TSI

Editör: Wan Haber