BDP Siirt İl Örgütü de bugün bir basın açıklaması yaparak, küçük yaşlarda kızlara istismarda bulunan A.Ç.’nin yaptığı suçun sabit olmasına rağmen davaya bakan kadın hakimin zanlıyı serbest bırakmasının çok manidar olduğu ifade edildi.

BDP Siirt İl binasında İl Başkanı Mehmet Ata İnan, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, BDP Genel Merkezi Kadın Meclisi üyesi Helin Yılmaz’ın katıldığı basın açıklamasında, yaşanan istismar ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Siirt İl Başkanı İnan, BDP Genel Merkezi’nin A.Ç. konusunda verdiği ihraç kararı desteklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Genel Merkez kesin ihraç ile ilgili yapmış olduğu açıklamaya tam destek veriyoruz. En kısa zamanda disipline sevk ederek partiden ihraç edeceğiz. Kadına karşı hassasiyetimizi göz önünde bulunarak bu tür ahlaksız vakalara karşı tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Partimize mensup olan bu şahsı bu saat itibariyle kesin ihraç ederek kurumumuzda yeri olmadığını bildiriyoruz" dedi.

“RAMAZAN’DA BÖYLESİ BİR OLAYIN YAŞANMASI DEĞERLERİMİZE DE AYKIRIDIR.”

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise yaşanan bu olayın ardından A.Ç.’yi yardımcısı olarak görmediğini belirterek, Ramazan ayında böylesi bir olayın yaşanmış olması değere aykırı olduğunu dile getirdi. Sadak, "Toplumun hassasiyetini dikkate alarak, Ramazan ayında böylesi bir olayın yaşanmış olması değerlerimize de aykırıdır. A.Ç.’nin en kısa zamanda meclis üyeliğinde de istifa etmesini bekliyorum. Toplumun meşru görmediği hiçbir olayı doğru ve ahlaki görmüyorum. Partimizin vermiş olduğu kararı sonuna kadar destekliyorum. Küçük yaşlarda kızlara istismarda bulunmak bir insanlık suçudur. Belediye başkanı olarak bunu asla kabul etmiyorum” diye konuştu

BDP Genel Merkezi Kadın Meclisi üyesi Helin Yılmaz, mahkeme tarafından serbest bırakılan A.Ç.’nin biran önce tutuklanması gerektiğini ifade ederek, serbest bırakılmasını hukuka aykırı bir durum olduğunu yorumladı. Yılmaz, "BDP Kadın Meclisi olarak bu tür suçlar kim tarafından gelirse gelsin, bunu bir sömürgeci politika olarak gördük ve tepkimizi sonuna kadar göstereceğimizi bildiriyoruz. Ama bu şahsın tutuklanmamış olması bizim için manidardır. Devlet 6 aydır takibe aldığı bu olayda kız çocuklarını korumak için bir şey yapmıyor. Ama bunu 6 ay sonra siyasi bir malzeme yapıyor. Derhal tutuklanmasını talep ediyoruz. Bir kadın hakimin böylesi bir durum karşısında rıza var diye, zanlıyı serbest bırakmışsa hukuk sisteminde ne denli bir gedik açıldığını gösteriyor. Burada rızası olan kız çocuğu değil, rıza gösteren devlettir, Biran önce tutuklanmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Basın açıklamasına parti üyeleri de katıldı.

Editör: Wan Haber