BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dokunulmazlıkların kaldırılmayacağını, çünkü AK Parti'li Kürt milletvekillerinin oy kaybetme korkusuyla buna karşı çıkacaklarını savundu.
Şanlıurfa Barosu tarafından bugün düzenlenen "İnsan Hakları" paneline BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Oyuncu Pelin Batu, Köşe Yazarı Hilal Kaplan, Köşe Yazarı Murat Belge katıldı. DSİ konferans salonundaki panelde konuşmasına konukları Kürtçe selamlayarak başlayan BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Şanlıurfa ile ilgili fıkralar anlatarak salondakileri kahkahalara boğdu. BDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelere göndermede bulunan Önder, "Katıldığımız her toplantıdan sonra hakkımızda fezlekeler hazırlanıyor. Bu toplantıdan sonra da hazırlanacaktır. Bu fezlekeler özellikle bizim için olduğundan diğer arkadaşlarımızı rahat olabilirler" diye konuştu.
Anayasanın yeni düzenleme komisyonunda bulunduğunu belirten Önder, "Ancak ironi şuradadır ki ben anayasayı ihlal ettiğim gerekçesiyle 12 yıl hapis yatmıştım" dedi.

"SİYASETİ BIRAKALIM MI?"
Son günlerde "BDP'li vekillerin siyaset yapmayı bilmedikleri" sözlerinin çok söylediğini belirten Sırrı Süreyya Önder, "Devlet sivil siyasete ne kadar alan açtı da siz bizden hesap soruyorsunuz? Bu sözüm 'BDP siyaset yapmıyor' diyen herkesedir. BDP'ye ya da herhangi bir partiye ne kadar alan açıldı da bizim siyaset yapmadığımız konusunda dem vuruyorsunuz. 11 bin 400 partilimiz cezaevinde. Hiç kurda kuşa eyvallah edecek tipler de değil. Ana dilde savunma için hiçbiri ifade vermedi. Bunun yüzde 5'i Filistin hikayesi olsaydı burada zılgıtlarla karşılanırdık. Kürt yapınca hiçbir önemi yok öylemi. Bu hukuksuz mahkemede sanıkla yargıç yer değiştirdi" ifadelerini kullandı.

"DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMAYACAK"
BDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan ve onların dokunulmazlığının kaldırılmasını ön gören fezleke konusuna değinen Önder, dokunulmazlıkların kaldırılmayacağını, çünkü AK Parti'li Kürt milletvekillerinin oy kaybetme korkusuyla buna karşı çıkacaklarını iddia etti.

"KÜRTÇE SEÇMELİ DERSE KÜRT NİYE BAŞVURSUN Kİ?"
Kürtçe seçmeli derse başvurunun beklenenin altında olmasını değerlendiren BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtlerin Kürtçe derse ihtiyacı olmadığını, asıl Kürtçeyi öğrenmesi gerekenin Türkler olduğunu söyledi. Önder, "Türklere zorunlu olmalıdır ki aynı dili konuşalım. Önemli olan, seçmeli dersi getirmek değil, anadilde eğitim hakkını vermektir" diye konuştu.

"BEN DE TÜRK'ÜM, ALLAH BAŞKA KEDER VERMESİN"
"Türk'ün hassasiyetini her şeyden önce önem veriyorlar. Ben kendimi bildim bileli bu Türk'ün hassasiyeti artıyor, eksiliyor. Habur iptal edildi. Tek seslilik olunca, hep onlar konulunca söylenen normal bir şeymiş gibi geliyor" diyen Önder, "Ben de Türk'üm, Allah başka bir keder vermesin" ifadesini kullandı.
(RÇ-OK-Y)

15.12.2012 18:23:53 TSI

Editör: Wan Haber