BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, örgüt ve örgüt üyeliğinin suç olmadığını ve tersine teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, "Şiddet ve terör eylemi yapmayan bütün örgütler meşru kabul edilmelidir. Örgüt üyeliği de net bir şekilde 'silahlı terör eylemi ve şiddetle' sınırlandırılacak şekilde yeniden değiştirilmelidir" dedi.
Kışanak, partisinin grup toplantısında, önceki yargı paketlerinin toplumda beklenti oluşturduğunu ancak bu beklentileri karşılamadığını belirterek, 4. yargı paketinin toplumun beklentilerini karşılaması gerektiğini söyledi. Terörle Mücadele Yasası'nın tümden kaldırılması gerektiğini savunan Kışanak, çünkü gerçek bir terör eylemini cezalandırmaya izin veren yasaların Türk Ceza Kanunu'nda mevcut olduğunu söyledi.
Örgütlü olmanın ve örgüt kurmanın suç sayılmaktan çıkartılması gerektiğini belirten Kışanak, "Örgüt kurmak suç değildir, tersine teşvik edilmelidir. Demokratik toplum, örgütlü toplumla mümkündür. İnsanlar, 'ben bu yönetim şeklini beğenmiyorum, yerine şöyle bir yönetim şekli istiyorum' deme hakkına sahip olmalıdır. Bunun propagandasını yapabilmelidir, istediği yönetim biçimini hayata geçirmek için örgüt kurabilmelidir, bunun mücadelesini verebilmelidir. Siz bunu engelleyerek demokratik bir yönetim inşa edemezsiniz. O nedenle örgüt üyeliği de net bir şekilde 'silahlı terör eylemi ve şiddetle' sınırlandırılacak şekilde yeniden değiştirilmelidir. Şiddet ve terör eylemi yapmayan bütün örgütler meşru kabul edilmelidir. İnsanlar platform mu kurar, kongre mi kurar, parti mi kurar, dernek mi kurar, canı ne istiyorsa canı kurmalı ve demokratik siyasete katkı yapmalıdır. Bu konuda düzenlemelerin acil ve köklü olarak yapılması gerekiyor" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

19.02.2013 17:04:32 TSI

Editör: Wan Haber