BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, İmralı'ya ziyaret konusunda kendilerine iletilmiş hiçbir bilgi olmadığını belirterek, "Umarım en kısa zamanda pozitif bir yaklaşım olur ve kısa zamanda partimiz İmralı'ya gidip, Öcalan ile görüşerek sürece katkı yapmanın imkanlarını bulur. Sürekli medya üzerinden spekülasyon üreterek bu süreci ilerletmek mümkün değildir" dedi.
Kışanak, partisinin Meclis grup toplantısında, BDP heyetinin İmralı'ya ikinci ziyaretine değindi. Bir aydır sürece ilişkin hiçbir girişimin yapılmadığını ve sürecin oyalandığını belirten Kışanak, "Bu konuda bize söylenmiş hiçbir görüş, hiçbir bilgi yoktur. Bizden beklenti konusunda ifade edilmiş hiçbir şey yoktur. Hükümet, 'bu haberleri biz yazdırdık' diyorsa, çıksın bunun nedenini de açıklasın" diye konuştu.
BDP heyetinin İmralı'ya gitmesinin önemli olduğunu belirten Kışanak, "Çünkü BDP Kürt sorunun çözülmesi konusunda pozitiftir, buna hazırlıklıdır, çözüm önerileri vardır. Bunları paylaşmak, hayata geçirmek için mücadele eden bir partidir. Ayrıca bizim İmralı'ya gitmemiz şu nedenle önemlidir; İmralı'da katı ağır bir tecrit var, bunu değiştiğinin ifadesi olarak da gitmek istiyoruz. Son yapılan açıklamalar, hükümetin biraz daha sorunun çözülmesi konusunda olumlu bir yaklaşım içinde olduğunu gösteriyor. Umarım en kısa zamanda pozitif bir yaklaşım olur ve kısa zamanda partimiz İmralı'ya gidip, Öcalan ile görüşerek sürece katkı yapmanın imkanlarını bulur" şeklinde konuştu.

"OCAK AYI HEBA EDİLDİ"
Kışanak, görüşme sürecinde Ocak ayının heba edildiğini belirterek, bütün bir ay boyunca bu sürecin ilerletilmesi adına ne yapıldığını öğrenmek istediklerini söyledi. Kışanak, "Ada'da görüşmeler yapıldı mı? Yapıldıysa hangi öneriler tartışılıyor, hangi konularda tıkanıklık var, bu tıkanıklığın aşılması için ne yapılabilir; bize bilgi versinler, katkı sunalım. Sürekli medya üzerinden spekülasyon üreterek bu süreci ilerletmek mümkün değildir; zamanı tüketir, çözüm olanaklarını ortadan kaldırırsınız. Hükümetin daha sorumlu daha dikkatli, çözüme odaklı bir yaklaşım içinde olmasın bekliyoruz. Bu kadar büyük bir sorunu gazetelerin üzerinden spekülasyonla çözmek mümkün değil. Samimi olacaksınız, iradenizi ortaya koyacaksınız ve bu konuda pratik adımlar atacaksınız. İnsanlara bu değişimi hissettireceksiniz" dedi.

"BEDELİ CAN OLAN BİR KONU"
Bu sorunun bir tarafının silahlar ve çatışma bir tarafının da hak ve özgürlükler olduğunu belirten Kışanak, "Bunun önlenmesi gerekir. Tüm Türkiye halkının barış ve çözüm konusundaki beklentisi çok yüksektir. Barış ve çözüm konusundaki umutları çok yüksektir. Kimsenin bu beklenti ve umutlar üzerinde siyaset yapmaya hakkı yoktur. Vebali ağır bir konudur, bedeli can olan bir konudur. Bunun ciddiyetini, sorumluğunu taşıyarak hareket etmek lazım. Bir kez daha bu beklentileri heba edecek zamanı tüketecek bir tutum ve yaklaşım içinde olmaya kimsenin hakkı yoktur" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

05.02.2013 13:43:49 TSI

Editör: Wan Haber