BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, müzakerelerin dinamik süreçler olduğunu belirterek, "İşin başında yolun sonun görme merakı doğaldır, ancak sürece katkı yapmaz. Onun için bu yolculuğun, bu serüvenin nasıl ilerleyeceği daha önemlidir. Bir barış yolu olacaksa biz BDP olarak olumlu katkı için elimizden geleni değil, fazlasını yapmaya hazırız ve yapıyoruz da" dedi.
Kışanak, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda, İmralı ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuoyunun ve medyanın İmralı'ya gidecek heyetle ilgili somut bilgi beklediğini belirten Kışanak, İmralı'da Öcalan ile başlayan görüşmelerin kıymetli ve önemli olduğunu, BDP olarak da bu görüşmelerin arkasında, yanında olduklarını yineledi. BDP'den bir heyetin İmralı'ya gitmesinin de sürecin demokratik zeminde güçlü şekilde yürütülmesine katkı sunacağını belirten Kışanak, "Bu konuda da parti olarak gerekli olumlu yaklaşım ve tutum içindeyiz. Umuyorum en kısa zamanda partimizden bir heyet İmralı'ya gidecektir. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Dünyadaki örneklerden de bilindiği gibi müzakere süreçlerinin bir yolculuk, bir serüven ve dinamik süreçler olduğunu belirten Kışanak, "İşin başında yolun sonun görme merakı doğaldır, ancak sürece katkı yapmaz. Onun için bu yolculuğun, bu serüvenin nasıl ilerleyeceği daha önemlidir. Herkesin buna olumlu katkı yapması gerekir. Biz BDP olarak böyle bir müzakere yolculuğu varsa, olumlu katkı yapmak için çaba sarf ediyoruz. Bir barış yolu olacaksa biz BDP olarak olumlu katkı için elimizden geleni değil, fazlasını yapmaya hazırız ve yapıyoruz da" diye konuştu.
Kışanak, bunun için önerdikleri yasal düzenlemelerin tam da böyle bir katkı olduğunu belirterek, "Bu katkıya bir karşılık verilmesi dikkate alınması gerekir" dedi.
(MÜG-ÖZ-Y)

19.02.2013 15:01:17 TSI

Editör: Wan Haber