Aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Grup Başkanvekili İdris Baluken’in de bulunduğu yaklaşık bin kişilik grup, BDP il binası önünden Adliye binasına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada toplanan kalabalık gruba hitaben bir konuşma yapan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, nöbetçi mahkeme tarafından verilen kararı kınadıklarını belirtti. E.A.’nın gönül rızası olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan uzman çavuşların tekrar tutuklanması gerektiğini ifade eden Kışanak, ”14 yaşındaki kız çocuğuna ellerinde devletin silahları bulunan kişiler tarafından cinsel istismar ve tecavüz ediliyor ve tabelasında Adalet sarayı yazan bu kurum yetkilileri zanlıları serbest bırakıyor. Böyle adalet anlayışı olmaz” dedi.


“OLAYI POLİTİKLEŞTİRME DERDİNDE DEĞİLİZ”
E.A.’ya karşı işlenen fiilin insanlık suçu olduğunu belirterek, olayı politikleştirme derdinde olmadıklarını vurgulayan Kışanak, ”Bu bir insanlık suçudur. Bizler olayı politik bir yana çekme taraftarı değiliz. Bu olayın takipçisi olacağız ve Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan bu işin hesabını soracağız” şeklinde konuştu.


“PARTİ FARKLI GÖZETMEDEN BİR ARAYA GELİN”
Bingöl’deki kadınların bu olay karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini ifade eden Kışanak, ”Parti farkı gözetmeden bir araya gelin. Yan yana durun ve bu olayın hesabını sorun. Eğer sizler sessiz kalırsanız bu zanlılar üç, beş ay ile bu işin içinden çıkacak. Buna izin vermeyin. Bu olayı N.Ç. olayına benzetmeyeceğiz. Bunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz” şeklinde konuşmasını bitirdi.


Yapılan konuşmanın ardından burada bir süre tecavüz sadıkları ve tahliye kararı aleyhine sloganlar atan grup, daha sonra BDP il binasına kadar yürüdü.

Editör: Wan Haber