Mitinge BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyarbakır BDP İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Kulp İlçe Başkanı M. Mirze Çelik, Diyarbakır Belediye Eşbaşkan adayı Fırat Anlı, Kulp Belediye Eşbaşkan adayları Metin Dinar ve Sadiye Süer Baran, Danimarka Kürt İşadamları Birliği (DKAF) Başkanı Ahmet Biçen, Kulp -Der yöneticileri, Pasur–Der yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Halkı selamladıktan sonra seçim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Dinar, 30 Mart seçiminin öneminden bahsetti. Seçimlere kazanamama gibi tereddütlerinin olmadığını ifade eden Dinar, "30 Mart'ta sizin de desteğinizle inşallah hedefimiz olan yüzde 80 oy oranıyla seçimi kazanacağız" dedi.
Belediyeyi halkın tüm bileşenleriyle yöneteceklerini belirten Dinar, "6 gün sonra belediyede olacağız. Belediyemizi halkımızla, mahalle meclislerimizle, kadın ve gençlik meclislerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, esnaflarımızla yöneteceğiz. Hiç ayrım yapmadan, adaletli ve eşit bir şekilde hizmet götüreceğiz. Kulp’un içme suyu sorunundan, yeşil alana kadar, kültür evlerine kadar yapacağımız projelerle Pasur’un çehresini değiştireceğiz" diye konuştu. 


Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Fırat Anlı, halkın barış ve özgürlük istediğini söyledi. Anlı, "Biz diğer partiler gibi hazineden yardım almadık. Bir lira hazine yardımı bize yapılmadı. Ama olsun onların hazine parası varsa, bizim yukarıda Allah'ımız, yerde halkımız vardır. Siz hem muhtar seçimi için hem meclis üyeliği seçimi için hem de Pasur Belediyesi’nin seçimi için oy kullanacağınız gibi büyükşehir belediyesi içinde oy kullanacaksınız" ifadelerini kullandı. 


Konuşmaların ardından konuk sanatçı Seyda Perinçek sahneye çıkarak, katılımcıları şarkılarıyla eğlendirdi. 


Grup, mitingin ardından sessizce dağıldı.

Editör: Wan Haber