Van'ın Edremit (Artemêtan) ilçesinde iki aile aralarında var olan husumet, BDP Edremit İlçe Örgütü ve Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan'ın araya girmesiyle barışla sonuçlandı. Edremit'te meydana gelen kavga nedeniyle araları açılan Karakuş ve Kaya aileleri, BDP Edremit İlçe binasında bir araya getirilerek barıştırıldı. Bir araya getirilen iki ailenin barış törenine, kavgalı iki ailenin üyeleri ve çok sayıda yurttaşın yanında BDP Edremit İlçe Başkanı Fatih Şahin, parti yöneticileri il genel ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

Barış töreninde konuşan BDP Edremit İlçe Başkanı Fatih Şahin, bu tür kavgaların artık son bulması gerektiğini ve Kürt halkının artık bu tür sorunlardan uzak durması gerektiğini söyledi. Kürt halkının bu coğrafya da büyük acılar çektiğini belirten Şahin, Kürtlerinde birbirine düşürülerek birbirlerini kıyımdan geçirmelerinin sistemin bir oyunu olduğunu söyledi. DİHA

Yapılan konuşmanın ardından kavga eden aileler, aralarında bir daha böyle bir husumetin olmayacağının sözünü vererek barıştı.

Editör: Wan Haber