Seçim çalışmalarını sürdüren BDP Tuşba ilçe örgütü İstasyon, İskele Mahallesi ve Kalecik TOKİ’ de 3 yeni seçim bürosu açtı. Yüzlerce kişinin katıldığı seçim bürolarında konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, 18. madde uygulamasını belediye değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyerek "Bu uygulamayı yapan Çevre Şehircilik Bakanı BDP'li mi? Birileri yine çıkıp 'belediye sokakları karanlığa gömdü' şeklinde propaganda yapıyorlar. Bu konunun muhatabı Enerji Bakanı, peki bu Enerji Bakanı BDP'li mi? diye sordu.
 

Seçim çalışmalarını sürdüren BDP Tuşba ilçe örgütü İstasyon, İskele Mahallesi ve Kalecik TOKİ’ de 3 yeni seçim bürosu açtı. Büro açılışına BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, BDP İl Başkanı Musa İtah, BDP Tuşba ilçe eş başkanları Hecer Kaya ile Zelal Işıklı ve BDP Tuşba belediye eş başkan adayları Hadice Günel ile Öner Yiğit katıldı. 
 

"Yüzlerce kişi seçim bürosu açılışında bir araya geldi"
İstasyon ve İskele Mahallesinde açılan seçim bürosunun açılışına BDP Tuşba belediye eş başkan adayları Hadice Günel ve Öner Yiğit’in yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Büro açılışlarında konuşan Hadice Günel, AKP’nin Kürdistan’da son çırpınışlarını yaşadığını belirterek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günün kutladı.  Günel’den sonra konuşan Yiğit, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı barış sürecini belediyeleri alarak taçlandıracaklarını belirtti. Yiğit”ten sonra konuşan BDP İl Başkanı Musa İtah, yapacakları çalışmalarla AKP'nin psikolojisini bozacaklarını söyledi. İtah, Van'da yediden yetmişe, 30 Mart'ta halkın emeğiyle büyük bir kutlama yapacaklarını söyledi. Son olarak konuşan Nazmi Gür, yaşanan barış sürecine değinerek Kürtlerin bir olduğu takdirde irade olacaklarını dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından seçim bürolarının açılışları yapıldı. Seçim açılışına katılan yurttaşlar geç saatlere kadar halay çekti. 

 

Yiğit: TOKİ'lerin yol, su, cami ve okul paraları bu halkın cebinden sağlandı
Günün son büro açılışı ise Kalecik TOKİ'de gerçekleşti. Yüzlerce kişinin katıldığı açılışa BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya, Hatice Çoban, BDP İl Başkanı Musa İtah, BDP Tuşba ilçe eş başkanları Hecer Kaya ile Zelal Işıklı ve BDP Tuşba belediye eş başkan adayları Hadice Günel ile Öner Yiğit katıldı. BDP Tuşba Eş Başkanı Hecer Kaya, BDP Tuşba Eş Başkan adayı Hadice Günel birer konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Yiğit ise, AKP'nin TOKİ'ler üzerinden kendilerini var etmeye çalıştığını belirterek, TOKİ'de yapılan yolların, cami ve okul paralarının bu halktan alındığını söyledi. Yiğit, "Bizim siyasetçilerimiz fikirlerinden dolayı cezaevlerine atılırken, hırsızlık yapanlar ise bugün salıverildi. 30 Mart'ta tabelaları ayakkabı kutularına doldurup 'Kürdistan'dan defol' diyeceğiz. Provokasyonlara gelmeden, gücümüzü sandıkta göstereceğiz" diye konuştu.  
 

Kaya: AKP kaybedeceğini anladığı için bu kez yalan ve iftiralara sarıldı
Son olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya ise, halkın bu coşku ve heyecanının birilerinin uykularını kaçırdığını söyleyerek, "Sadece uykuları değil, biz biraz önce buraya gelirken kendilerinin de TOKİ'den kaçtığını gördük" dedi. Her seçim öncesi AKP'nin yalan ve iftiralara başvurduğunu bu seçimde de aynısını yapmaya devam ettiğini söyleyen Kaya, 18. madde ile ilgili yapılan eylemin birileri tarafından organize edildiğini belirtti. 18. madde uygulamasını belediyenin değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını söyleyen Kaya, "Çevre Şehircilik Bakanı BDP'li mi? Birileri yine çıkıp 'belediye sokakları karanlığa gömdü' şeklinde propaganda yapıyorlar. Bu konunun muhatabı Enerji Bakanı, peki bu Enerji Bakanı BDP'li mi? Belediyenin hiçbir alakasının olmadığı şeyleri getirip bize mal etmeye çalışıyorlar. Bu ahlaki değildir " diye konuştu. Kaya, Demokratik bir seçim yürütmeye çalıştıklarını ve bugüne kadar da bunu yaptıklarını belirterek, "Ancak bazıları kaybettiklerini anladılar ve farklı şeyler yapmaya başladılar" diye konuştu. 

 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı havi fişeklerle yapıldı. Büro açılışının ardından Kaya ve Günel, Beyüzümü Mahallesi, Abdurrahman Gazi ve Akköprü TOKİ'de düzenlenen toplantılara katıldı. 

bdp-001.jpg

bdp-002.jpg

bdp-003.jpg

gunel-yigit.jpg

Editör: Wan Haber