BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav ilçe genelinde sürdürdüğü seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile seçim çalışmalarını sürdüren Bidav, beraberinde ki BDP Van İl Başkanı Musa İtah ile birlikte Halilağa ve Yalı Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. BDP İpekyolu Belediye Meclis üyesi avukat Abdulbasit Bildirici’nin de eşlik ettiği Bidav ile İtah yurttaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Yaklaşan yerel seçimler üzerine sohbet ve tartışmaların yapıldığı toplantı da yurttaşlar, öneri ve taleplerini dile getirdi. Öte yandan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ile birlikte Kevenli TOKİ ve Bostaniçi’nin Yalım Erez Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantılarına katıldı.

‘Van’da hedefimiz 14’te 14’

Halilağa Mahallesi’nde düzenlenen toplantı da konuşan BDP Van İl Başkanı Musa İtah, yaklaşan yerel seçimlerin kendileri için önemli olduğunu, yerel seçimler ile birlikte hedeflerinin Van’ın tüm ilçe belediyelerini almak olduğunu söyledi. Son günler de partilerine dönük provokasyonlara da değinen İtah,” BDP’nin bu seçimler de sıçrama yapacağı illerde parti çalışanlarımıza ve bürolarımıza demokrasiye sığmayan provakatif hareketler yapılmaya başlandı. En son Çaldıran’da AKP’liler tarafından 4 parti çalışanımız silahla yaralandı. Biz bu tür yaklaşımları kabul etmiyoruz. Onlara en büyük dersi 30 Mart’ta sandıklarda vereceğiz. Çaldıran bundan sonra kardeşliğin ve özgürlüğün ilçesi olacak” dedi.

‘Bizim ayakkabı kutularımız yok, umudumuz var’

Daha sonra konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, seçimlere kısa bir sürenin kaldığını bu süre zarfında sürdürdükleri seçim çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek” Bu seçim AKP ve sistem partilerinin tamamına ders verilecek bir seçimdir. Kürt halkını 90 yıldır her türlü baskı ve zulümden geçiren sisteme vurulacak bir tokattır. 31 Mart sabahı Van’da yep yeni bir sayfa açacağız. Biz hep birlikte hizmetimizi getireceğiz. Birlikte kendi kendimizi yöneteceğiz. Bu seçimlerde halkımızın desteği ile zaferle çıkacağız. Belki bizim ayakkabı kutularında paramız yok ama biz umudumuzla, mücadelemizle ve şeffaf, halkçı belediyemizle hizmetlerin en güzelini kentimize getireceğiz. Van’da bu seçimi hırsız ve talancılar değil. Van’da halk kazanacak ” dedi.

Çoban ve Keser’e görkemli karşılama

Seçim yoğunluğu nedeniyle 2 koldan seçim çalışmalarının yürütüldüğü İpekyolu’nda BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Veysel Keser, beraberinde BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban ve HDP Van İl Eş Başkanı Esen Günay ile birlikte Kevenli TOKİ’de yüzlerce kişinin katıldığı halk toplantısına katıldı. Toplantının yapıldığı salonun tamamı dolarken, çok sayıda yurttaş ise toplantıyı ayakta izlemek zorunda kaldı. Burada yurttaşlara seslenen Keser, Kevenli TOKİ sakinlerinden destek isteyerek,” Gelin hep birlikte el ele 31 Mart Van’ı barışın ve kardeşliğin diyarı yapalım. 31 Mart’ta Van’da öz yönetimle kendi kendimizi yönetelim” dedi.

Çoban ve Keser daha sonra Bostaniçi beldesinin Yalım Erez Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Burada çok sayıda yurttaş tarafından karşılanan Çoban ve Keser, yurttaşlardan destek istedi.

Editör: Wan Haber