BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ile Veysel Keser’in seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Sabah saatlerinde ilçe de bulunan Maraş Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret eden Bidav ile Keser’e BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterli ve çok sayıda partili eşlik etti. Maraş Caddesi üzerinde bulunan Turkuaz Alışveriş Merkezi’ni ziyaret eden Bidav ile Keser’e esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Burada esnaflarla sohbet eden Bidav ile Keser, çıkışta dışarı da bulunan yurttaşlar ile sohbet etti. Yurttaşlardan destek isteyen Bidav ve Keser, 30 Mart’ta Van’da tüm dinamikleri içine alan bir yerel yönetim modelini hayata geçireceklerini söyledi.

galeri.PNG

Bidav ve Keser’e güvercinli karşılama
Maraş Caddesi üzerinde bulunan Van-Şişli Öğretmen Evi ve Açı Dershanesi’ni ziyaret eden Bidav ile Keser burada öğretmenevi ve dershane yöneticileri ile görüştü. Bidav ile Keser daha sonra ki programları olan Hacıbekir Mahallesi Özgür yurttaş Derneği’ni ziyaret etti. Yurttaşlar tarafından halay ve müzikler ile karşılanan Bidav ile Keser, yurttaşlar ile birlikte halay çekti. 1999 yılında PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Avrupa’dan oluşturulan 2. Barış Grubu üyesi olarak Türkiye’ye gelen ve uzun yıllar cezaevinde kalan, Barış Meclisi çalışmaları nedeniyle kendisini tanıyanların “Özgürlüğün beyaz güvercini” ismini taktığı Bidav’ı yurttaşlar beyaz güvercinlerle karşıladı. Burada seçim çalışmalarına ilişkin yurttaşlara değerlendirmeler de bulunan Bidav ve Keser, yerel seçimlerin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu seçimlerle öz yönetim modelini hayata geçirmek için bir başlangıç olacağını dile getirdiler. Toplantı da demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan BDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Ahmet Enterli, 2014 seçimlerinin kendileri için varlık yada yokluk meselesi olduğunu, bunun için tüm Van halkı olarak topyekün seferberlikle seçimlere yoğunlaşmaları gerektiğini ifade etti.

 

Bidav: Bu seçimler özgürlük kapısını aralayacak
Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav ise, kendisini adaylığa layık gören İpekyolu halkına teşekkür etti. Hacıbekir Mahallesi’nde propagandaya gerek duymadıklarını söyleyen Bidav,” Xaçort Kürdistan’ın Van’ın kalbidir. Xaçort her defasında dosta düşmana kendisini göstermiş örnek mahallelerimizdendir. Biz bugün buraya seçim propagandası yapmaya gelmedik. Sizlere olan inancımız ve güvencemiz tamdır. Biz bu seçimlere sadece bir belediyeyi aldık gözüyle bakmıyoruz, bu seçimler tıpkı Rojava gibi bizlere özgür ve demokratik bir geleceğin kapısını aralayacak. Bizler artık topraklarımızda kendi kendimizi yöneteceğiz. Bir Kürt kadını olarak bugün burada huzurunuzda bulunmak benim için dünyanın en mutlu verici olayıdır. 30 Mart’ta annelerimizin, gençlerimizin ve tüm halkımızın desteği ile özgürlüğe yürüyeceğiz” dedi.

 

Keser: Van’da ki tüm belediyeleri alacağız
Son olarak konuşan Çelebibağı Belediye Başkanı ve İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser, Cumhuriyet tarihinde yapılmayan çalışmaların BDP’li Van Belediyesi ile yapıldığını dile getirdi. Van’da yapılan çalışmaları hazmedemeyen AKP’nin bu çalışmaları çeşitli yalan ve iftiralarla boşa çıkarmak istediğini ama Van halkının AKP’nin gerçek yüzünü artık tanıdığını ifade eden Keser,” Van halkı geceleri evlerinin önünde yalan broşürler dağıtanları çok iyi tanıyor. Onların ne olduklarını bu halk iyi anladı. Yalan ve iftiralarla Van Belediyesi’ni karalamak istiyorlar. Ama bu halk uyandı artık. Kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. 30 Mart’ta Van’da büyükşehir dahil olmak üzere 13 belediye BDP’nin olacaktır. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.  

Konuşmaların ardından yurttaşların seçmen kayıtlarını sorgulamak için Nüfus Müdürlüğü'ne başvurmaları istendi.

galeri.PNG

Editör: Wan Haber