Geçimini çobanlık yaparak sağlayan 8 nüfuslu Cemil Yiğit (38), sürüyle ilerlerken mayına basması sonucu sağ ayağı koparken, sol ayağında ise çatlama meydana gelmişti. Yaralı vatandaş, askeri helikopterle olay yerinden alınarak Fatih Kışlası’na, buradan da 112 Acil Servis ambulansı ile Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınmıştı.


BDP Hakkari İl Başkan Vekili Seyithan Şahin ve beraberindeki partililer, yaralı vatandaşı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Olayın nasıl olduğu hakkında bilgi veren Cemil Yiğit, “Geçimimi çobanlık yaparak sağlıyorum. Ailem merkezde kirada kalıyor. 8 nüfusum bulunmaktadır. Tek geçim kaynağımız ise çobanlık yapmamdır. Koyunları sürerken bir patlama meydana geldi. Aniden yere yığıldım. Telefonumdan akrabalarımı arayarak yardım talebinde bulundum. Daha sonrada askeri helikopter gelip beni olay yerinden alarak hastaneye yetiştirdi. Sağ ayağım bilekten koparken, sol ayağımda ise çatlama var” dedi.


BDP İl Başkan Vekili Seyithan Şahin ise, 30 yıldır devam eden kirli savaşın kalıntılarının halen var olduğunu belirtti. Şahin, “Bazı bölgelerde halen mayınlar bulunmaktadır. Bu tür alanların mayınlardan temizlenmesi gerekiyor. Yasaklanan köylerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Geçimini çobanlıkla sağlayan bir vatandaşımız mayının patlaması sonucu ayağından oldu. Bu tür olayların yaşanmaması için boşaltılan köylerin çevresindeki mayınların yetkililer tarafından temizlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Editör: Wan Haber