BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, kabine revizyonu ile görevinden alınan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile ilgili olarak, "İdris Naim Şahin bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir, en büyük beladır; ondan kurtulduğumuz işin de şükrediyoruz. Bir daha da Allah İdris Naim Şahin'in yüzünü bize göstermesin" dedi.
Buldan Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, faili meçhuller ve gözaltında kayıpların araştırılması için bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istediklerini belirterek, faili meçhul cinayetlerin ve kayıpların açığa çıkarılması ve sorumluların da yarğı önüne çıkmasını talep ettiklerini söyledi.
Buldan, yeni bakanlara başarı diledi. İmralı görüşmeleri ile başlayan ve 'barış süreci' dedikleri bu süreçte İçişleri Bakanının görev ve sorumluluğunun çok büyük olduğunu ifade eden Buldan, "Herkesin mutlu, huzurlu, güvenli yaşayabileceği ve Güneydoğu'da barış güvercinlerinin uçurtulacağını söyleyen Sayın Muammer Güler'in bu süreçte iyi bir sınav vermesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu barış sürecinde herkes rolünü oynamalıdır ve bu rol en fazla İçişleri Bakanına düşmektedir. Biz gazsız, bombasız, müdahalesiz bir süreç istiyoruz. Milletvekillerinin gazlanmadığı, coplanmadığı, halkımızın tutuklanmadığı, gözaltına alınmadığı, gazetecilerin, hukukçuların, öğrencilerin gözaltın alınıp tutuklanmadığı ve yine sivil toplum örgütlerine baskıların yapılmadığı bir süreç Sayın Muammer Güler'e iyi bir puan kazandıracaktır düşüncesindeyiz" dedi.
"CHP ARTIK KENDİSİNE SOSYAL DEMOKRAT DEMESİN"
TBMM Genel Kurulu'nda anadilde savunma hakkına ilişkin düzenlemenin görüşmeleri sırasında başlayan 'ırkçılık' tartışması ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, şunları kaydetti:
"Sadece Kılıçdaroğlu değil, Hamzaçebi de dün yaptığı açıklamayla ortamı yumuşatmaya çalıştı. Ama biz iki gündün özellikle Genel Kurulda anadilde savunma yasası çıkartılırken CHP'nın tavrını yadırgadık. Kedilerine sosyal demokrat diyen milletvekillerinin anadilde savunma meselesine böylesi bir yaklaşım içinde olmaları bizleri şaşırttı doğrusu. CHP sosyal demokrat olmadığını anadilde savunma meselesinde bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Ben rica ediyorum, bir daha kendilerine sosyal demokrat lafını kullanmasınlar" dedi.
CHP'den bu konuda beklentilerinin çok büyük olduğunu belirten Buldan, "Ana muhalefet partisi olarak sürece katkı sunması gerekiyordu ve ana dilde savunma meselesi de Türkiye'de önemli bir meseleydi. Bugün 10 binlerce insan cezaevinde kendi anadillerinde savunma yapamadıkları için tutuklu bulunmaktalar. Bu sürece katkı vermeyenler bu sürecin altına kalacaklardır, ben CHP'nin de bu sürecin atında kaldığı düşüncesindeyim" dedi.
(MÜG-ÖK-Y)

25.01.2013 17:16:46 TSI

Editör: Wan Haber