BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Hiç kimse bizi bu parlamentodan kovamaz. Bizi ancak halkımız yargılar, ancak halkımız parlamentodan atar" dedi.
Buldan, BDP'nin bir diğer grup Başkan Vekili İdris Baluken ile birlikte TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla dün ve bugün yaptığı konuşmalarda kendilerine yönelik eleştirilere yanıt verdi. BDP Grup Başkan Vekili Baluken, Başbakan Erdoğan'ın BDP'nin siyaset yolunun açık olduğunu buna rağmen başka yolu tercih ettiğine yönelik açıklamalarını eleştirdi. Yaklaşık 10 bin BDP'linin cezaevinde olduğunu belirten Baluken, "Böylesi bir tablo karşısında BDP'nin siyaset yolunun açık olduğunu söylemenin gerçek yanı yoktur" dedi.
Baluken, BDP'li vekillerle ilgili ciddi bir karalama kampanyası olduğunu söyledi.
BDP Grup Başkan Vekil Pervin Buldan ise Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yönelttiği güvenlik güçleri ile çatışıyorlar, şiddet uyguluyorlar sözlerine yanıt verdi. Asıl şiddete uğrayanların kendileri olduğunu söyleyen Buldan, bununla ilgili bugüne kadar ne bir soruşturma açıldığını ne de bir kamu görevlisini görevden alındığını ifade etti. BDP'li vekillerin şiddete uğradığını iddia ettiği fotoğrafları gösteren Buldan, Başbakan Erdoğan'ın bu fotoğrafları dikkate alarak bir değerlendirme yapmasını istedi. BDP olarak hiçbir zaman şiddetten yana olmadıklarını belirten Buldan, Kürt sorunun çözümü için tıkanan kanalların açılması için 10 bine yakın KCK tutuklusunun serbest bırakılması, seçim barajının düşürülmesini, hazine yardımının tüm partilere verilmesi, tecridin kaldırılması taleplerini yineledi.
Daha sonra soruları yanıtlayan Buldan, Başbakan Erdoğan'ın 'Tüm dokunulmazlıkların kaldırılması' yönündeki talebinin anımsatılması üzerine, kendilerinin bu öneriyi desteklediklerini alınan karara olumlu baktıklarını söyledi. Kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini belirten Buldan, kendileri hakkında hazırlanan fezlekelerin düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı hazırlandığını, diğer parti vekilleri hakkında fezlekelerin birçoğunun yolsuzluk, hırsızlık gibi yüz kızartıcı suçlardan oluştuğunu söyledi.
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in Kürt halkına silahlanma konusunda çağrı yaptığını iddialarının sorulması üzerine Buldan, böyle bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını bunun büyük bir yalan olduğunu söyledi.
Bir soru üzerine Buldan, "Hiç kimse bizi bu parlamentodan kovamaz. Bizi ancak halkımız yargılar, ancak halkımız parlamentodan atar" dedi.
Buldan, bir soru İmralı ile müzakere yapılmadığını söyledi. Buldan, "Keşke yapılsa, akan kardeş kanı dursa" dedi.
(EDA-ÖZ-Y)

05.12.2012 15:23:22 TSI

Editör: Wan Haber