Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gevaş İlçe 2. Olağan Kongresi yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimde Basri Arslan, İlçe Başkanı olarak seçildi.
Vizontele Sineması salonunda düzenlenen kongreye BDP Van İl Başkan vekili Ömer Ertaş, BDP MYK üyesi İhsan Çoşkun, BDP'li yöneticiler, Van Belediye Başkan Yardımcıları Gülbahar Orhan ve Kemal Ünver ile çok sayıda partililer katıldı. Kongre salonuna Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin resimleri asıldı. Divan seçiminin ardından BDP MYK üyesi İhsan Çoşkun, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçiyi anarak, "Kürt siyasetçileri karanlık güçler tarafından katledildi. Katliam çözümsüzlüğün bir sonucudur. Arkadaşlarımızın anısına bağlı kalacağız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okunan faaliyet ve mali raporları oylamaya sunuldu. Tek liste halinde gidilen seçimde ilçe başkanlığına Basri Arslan seçilirken, yönetime ise Bülent Danış, Tuna Delta, Özgür Parlak, İlhami Güler, Zihni Hakan, Tevfik Soyalp, Muzaffer Feyat ve Yunus Yel getirildi.
(Sİ-Yİ-Y)

14.01.2013 10:24:49 TSI

Editör: Wan Haber