Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkan Yardımcısı Başkanı Gültan Kışanak, sürecin kesintiye uğratılmamasını istediklerini belirterek, "Başarısızlıkla sonuçlandırılmaması ve çözüm yoluna girilmesini umut ediyoruz" dedi.
Diyarbakır Kayapınar Kültür Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelen BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Süreci değerlendiren Kışanak, "Bir çözüm umudu ve beklentisi var. Görüşmelerin artık barışa ve çözüme doğru yol alması konusunda kamuoyunun açık bir desteği var" diye konuştu.
BDP'nin kurumsal olarak muhatap alınması gerektiğini söyleyen Kışanak, "Hükümete de bunu çeşitli defalar bildirdik. BDP bütün engellere rağmen, bütün baskılara rağmen, bütün antidemokratik tutumlara rağmen yaklaşık 3.5 milyon insandan oy almış; programı, tüzüğü işleyişi belli olan bir partidir. Beklentimiz; doğru olan da bu, AKP hükümetinin BDP'yi kurumsal olarak muhatap alması, bizimle resmi bir temas kurmasıdır. Ne yazık ki; şimdiye kadar böyle bir yaklaşım olmadı" dedi.

"GİDECEKLER ARASINDA BİR AYRIM YAPILMASI DOĞRU DEĞİL"
Sürecin önemli olduğunu ve kesintiye uğratılmaması gerektiğini ifade eden Kışanak, "Asla kesintiye uğratılmaması, başarısızlıkla sonuçlandırılmaması ve çözüm yoluna girilmesini umut ediyoruz. Bizim partimizde milletvekillerimizin tamamı, bu sürecin olumlu bir şekilde ilerlemesi için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar" diye konuştu.

"TERÖRİST DEĞİLİM"
"Ben bir terörist, terörist uzantısı değilim" diyen Kışanak, insani duygularla hareket ettiği olaylardan suçlandığının savundu. Kışanak, "Ben hiçbir zaman terörist olmadım, terör uzantısı da olmadım. Evet, siyasi bir sorumluluğum ve pozisyonum var. Halka ve topluma karşı sorumluluklarım var. Bunun gereği olarak bu güne kadar sağduyuyu elden bırakmamaya dikkat ettim. Sözüme lafıma dikkat ettim. Ama bu dili böyle kullanmaya devam ederlerse hakaret eden, cinsiyetçi ayrımcı, ırkçı, nefret dilini kullanmaya devam ederlerse aynı dille kendilerine cevap vereceğim" ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ İLE RESMİ TEMASIMIZ OLMAMIŞTIR"
BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak, AK Parti hükümetiyle resmi boyutta bir temaslarının olmadığını belirterek, şunları söyledi:
"Bizimle daha şu ana kadar AKP hükümeti arasında resmi hiçbir temas olmamıştır. Bize hiçbir resmi bilgi gelmemiştir. Resmi yolla bir talepte bulunmamışlardır. Aslında sorun ve kriz de burada. Sorumluluk almayı beklediğin bir partiyi kurumsal olarak muhatap almıyorsun, görüşmüyorsun, meramını anlatmıyorsun, sürekli medya üzerinden konuşuyorsun" dedi.
(ÜN-OK-Y)

08.02.2013 17:23:37 TSI

Editör: Wan Haber