BDP Edremit İlçe Eş Başkanı Fatih Şahin, AKP Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan'ın BDP'li seçilmişleri hedef alan sözlerine tepki göstererek, AKP'nin 10 ay içinde Edremit'te yönettiği belediyede pratiğinin bilindiğini ve bunun değerlendirmesini kamuoyunun vicdanına bıraktığını söyledi. 

BDP Edremit İlçe Örgütü, AKP Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan'ın partileri hakkında söylediklerine ilişkin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile yanıt verdi. Toplantıya ilçe yöneticileri katıldı. Basın toplantısında konuşan BDP Edremit İlçe Eş Başkanı Fatih Şahin, AKP'nin bölgedeki politikalarının iflas etmesiyle birlikte siyaset üretemeyecek hale geldiğini vurgulayarak, AKP Edremit İlçe Başkanı Handan Fidan'ın partilerine iftira attığını dile getirdi. AKP'nin BDP'li seçilmişlere yönelik karalama kampanyası başlattığına vurgu yapan Şahin, "AKP'li Fidan, siyaset ahlakına yakışmayacak bir pratik sergiliyor. Fidan, 'KCK' operasyonları kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan hakkında 'kimse haksız yere tutuklanmaz' diyerek yargıya dahi müdahale etmeye çalıştı" dedi. 

Şahin, AKP'nin 10 ay içinde Edremit'te yönettiği belediyede pratiğinin bilindiğini ve bunun değerlendirmesini kamuoyunun vicdanına bıraktığını söyleyerek, mahallelerde halkın tepkisinden dolayı yüz bulamayan AKP'lilerin eksikliklerini meşrulaştırma için böyle bir karalama kampanyasına başladıklarını söyledi. Şahin, "Eğer AKP'li Fidan bu iddialarının arkasındaysa bunları somut delillerle ortaya koymak zorundadır. Siyaset üretemediği yerde BDP'li seçilmişlere iftira atmak onun acizliğidir. Bu partiyi var eden bu halktır. Biz bu halkın özgürlüğü için çalışıyoruz. Eğer AKP'li Fidan yaptığı siyasetin ahlaki ve haklı olduğuna inanıyorsa buyursun gelsin açık platformlarda halkın önünde ortaya koyulanları tartışalım" diye konuştu. DİHA

Editör: Wan Haber