Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bulanık İlçe 2. Olağan Kongresi yapıldı.
BDP Bulanık İlçe Başkanlığı binasında yapılan kongreye BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP MYK üyesi Necla Yılmaz, Bulanık Belediye Başkanı Ziya Akkaya, Varto Belediye Başkanı Gülşen Değer, BDP İl Başkanı Naif Erol ile çok sayıda partili katıldı. Divan seçiminin ardından bir konuşma yapan BDP MYK üyesi Necla Yılmaz, Paris'te öldürülen 3 Kürt kadının karanlık güçler tarafından katledildiğini söyledi.
Muş Milletvekili Demir Çelik ise, Ortadoğu ve Türkiye'de barış görüşmelerinin başlamasıyla gündemin değiştiğine dikkat çekti. Çelik, "Tüm coğrafyada barış rüzgârları esmeye başladı. Türkiye ve Ortadoğu'nun gündemi PKK Lideri Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerle yeni bir boyut kazandı. Bu süreçte en çok üzüldüğümüz olay ise devrimci, militan ve yurtsever kadın arkadaşlarımızın katledilmesi oldu" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından okunan faaliyet ve mali raporlar oylamaya sunuldu. Tek liste halinde gidilen seçimde ilçe başkanlığına Nusret Filiz seçilirken, yönetime ise Vedat Topçu, Mahinur Taş, A. Bari Yiğit, Sevgül Kutmeral, Muhyettin Akyol, Aydın Çelik, Ziya Bingöl ve Fevzi Bilecen getirildi.
(MSA-Y)

20.01.2013 15:41:56 TSI

Editör: Wan Haber