Belediye Başkan Adayı Dilek Hatipoğlu, BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı, HDP İl Başkanı Rahmi Kurt, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapan BDP İl Başkanı Mustafa Maraz Çallı, Berkin Elvan’ın ölümünden sorumlu olanların ortaya çıkarılmasını istedi. Çallı, “Katliamlarla yüzleşmeden onurlu bir birliktelik mümkün değildir. Berkin Elvan 30 aydır yaşam mücadelesi veriyordu. Ne yazık ki dün akşam hayatını kaybetti. Biz Berkin’in ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz” şeklinde konuştu.
 

“MAHALLE ŞENLİKLERİNİ İPTAL ETTİK”
Çallı, seçim çalışmaları nedeniyle birçok mahallede şenlikler planladıklarını da belirterek, “Berkin Elvan’ın acısı, hepimizin acısıdır. Berkin Elvan hepimizin evladı ve kardeşidir. Biz bu nedenle Hakkari’deki bütün şenlikleri iptal ettiğimizi buradan basına ve halkımıza duyuruyoruz. Ayrıca 16 Mart 2014’te Yüksekova ilçesinde Halepçe Katliamı’nın yıl dönümü nedeniyle genel olarak tüm katliamları kınayan bir yürüyüş yapacağız. Halkımızı bu yürüyüşe davet ediyoruz” dedi.


Heyet, basın açıklamasının ardından esnafları ziyaret ederek akşam saatlerinde bir otelde düzenleyecekleri sohbete davet etti.

Editör: Wan Haber