BDP Batman il örgütü tarafından Basın Kavşağı'nda düzenlenen mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,Mardin Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman Belediye Başkan Adayı Sabri Özdemir, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile partililer katıldı. Belediyelerde eş başkanlık sistemiyle artık kadınların da hak ettikleri yerel yönetim kadrolarında yer alacaklarını belirten Demirtaş, "Toplumun yarısı kadındır diyoruz o halde toplumu yönetecek yarının da kadın olması lazım. Eş başkanlık sistemini sahiplenmemiz kadın erkek yöneticinin el ele omuz omuza bize hizmet etmenin önünü açmamız lazım Burada en çok iş erkek arkadaşlarımıza düşüyor" dedi.

Demirtaş, Uludere olayında savcılığın verdiği takipsizlik kararını eleştirdi. Demirtaş, "Roboski için çok konuştuk ve biz dedik ki; bunların adaletine güvenmiyoruz. Haksız değildik çünkü yüz yıldır bize bu yapılıyor ve savcılar 'suç yoktur' diyor. Biz buna yabancı değiliz" diye konuştu.

Demirtaş, Türkiye'deki mahkemelerin ve savcıların Kürtlere adalet dağıtamayacağını iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün Türkiye’ye adalet lazım; Türk'e de lazım Kürt'e de lazım ama ayrıca burada kendini yönetmek de lazım. Bizim de kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi lazım. Kürt'ün de yönetimi olmalı ki, Kürt de kendini yönetmeli ki artık kimse Kürt'e bu hakareti yapamasın." 

Editör: Wan Haber