Amerikan Boston Danışmanlık Grubu'nun (BCG) yaptığı araştırmada Hyundai, 2012'nin yenilik ve teknoloji açısından 'en iyi otomobil markası' oldu.
Konuyla ilgili firmadan yapılan açıklamada, "Son 3 yıldır dünyada en büyük gelişimi kaydeden otomotiv üreticisi Hyundai, son olarak 2012'nin yenilik ve teknoloji açısından en iyi otomobil markası olarak birincilik elde etti. Amerikan Boston Danışmanlık Grubu'nun (BCG) yaptığı araştırmaya göre, aralarında Almanya ve Japonya'nın otomotiv devlerinin de bulunduğu tüm markaları geride bırakan Hyundai, teknoloji kategorisinde de dünyadaki her sektörden tüm markalar arasında ilk 10'a girmeyi başardı" denildi.
Araştırmada, Hyundai'ın sunduğu teknolojilerle gelecek vaat eden şirket olarak ön plana çıktığı vurgulanarak, "Hyundai, 50 markanın değerlendirildiği 2012 ödüllerinde en iyi 8 otomobil markası arasında zirveye yerleşerek birinciliği elde etti. 2005 yılından bu yana aralıksız olarak yapılan 'Yılın En İyi İnovasyonu' araştırmasında otomobil markaları kadar teknoloji devi markalar da sıralamaları paylaşmış oldu" ifadeleri yer aldı. Açıklama şöyle sona erdi:
"Otomotiv endüstrisinin yıllar boyu öncülüğünü yapan dev isimlerinin önünde yer alan ve sadece 45 yıllık bir geçmişe sahip olan Hyundai, 2010 yılından bu yana hızlı bir ilerleme kaydederek bu bağlamda 12 sıra birden yükselmiş oldu. BCG'nin raporuna göre, global anlamda satışlarını yükselten ancak yenilikçi teknolojiler anlamında değer kaybeden Alman markaları ise, Hyundai'nin takipçileri olarak listeye adlarını yazdırdı. Dünya çapında yapılan bu araştırmaya bin 512 üst düzey yönetici katılırken, 54 otomobil markası için değerlendirme yapıldı."
(UU-OK-E)

09.02.2013 12:54:03 TSI

Editör: Wan Haber