Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörün bitmesini en çok isteyen parti biziz ama biz biliyoruz ki bu süreç terörü bitirmeyecek. Çok değil 2 yıl içinde, Türkiye'nin başına daha büyük bela olacaktır" dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Destici, Türkiye'nin birliğine ve beraberliğine zarar vermek isteyenlere her koşulda en sert tepki gösterdiklerini bildirerek, "Sanki Türklerle, Kürtler arasında bir savaş varmış gibi davrananlar var. Türk-Kürt kardeştir. Sorunun ana kaynağı dış mihrakların beslediği PKK'dır. Sorunun doğru adı terör sorunudur" dedi.
Destici, Türkiye'de Türk ırkçılığının da Kürt ırkçılığının da bulunmadığını dile getirdi. Terörü bir yılda bitirecek çözüm önerileri bulunduğunu ve bunu tüm siyasi partilerle paylaştıklarını söyleyen Destici, ancak bunun uygulanması konusunda bir karşılık alamadıklarını ifade etti. İmralı ve Kandil'le görüşerek terörün bitirilemeyeceğine işaret eden Destici, "Bunların Meclis'teki siyasi uzantılarıyla görüşerek, terörü bitiremezsiniz. 30 yıllık sürece bir bakın, geriye dönün bir bakın, sizin yaptığınızı yaptılar, sizin gittiğiniz yoldan gittiler. Şimdi sizi kandırdıklarına bakmayın" dedi.
Destici, Abdullah Öcalan'ı önce ev hapsine, daha sonra özgürlüğüne kavuşturacak, bütün PKK'lılara genel af çıkartacak, AB'nin yerel yönetimler maddesini şartsız kabul edecek ve Türkiye'yi iki dilli bir vatan haline getirecek bu süreci asla kabul etmediklerini söyledi.
"Terörün bitmesini en çok isteyen parti biziz" diyen Destici, "Ama biz biliyoruz ki bu süreç terörü bitirmeyecek, çok değil 2 yıl içinde Türkiye'nin başına daha büyük bela olacaktır. Onun için ülkemizi yönetenleri daha aklıselim davranmaya ve gerçeklerle yüzleşmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
(EY-ÖZ-Y)

29.01.2013 15:13:07 TSI

Editör: Wan Haber