BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Burulaş'ın yıl başından bu yana ulaşıma sessiz sedasız iyileştirme adı altında zam yapmaya devam ettiğini söyledi.
Yapılan 10 kuruşluk zammın ufak, ama oran olarak bir yılda yaklaşık yüzde 19 miktarında bir zam olduğunu belirten Ünsal,, vatandaşların zaten aktarmalardan dolayı fazla ücret ödediğine dikkat çekti. Asgari ücretliye yapılacak zamların bu iyileştirme adı altında yapılan zamlarla eriyip gitmekte olduğunu ifade eden Ünsal, "Bursa Büyükşehir Belediyesi sessiz sedasız 7 Aralık 2012 itibariyle ulaşıma ince ayar yaptı. Fakat bu zammı nedense ilan ederek değil de bukart makinelerinden öğrenmekteyiz. Burulaş bunu neden eskiden olduğu gibi ilan etmiyor? Demek ki kendileri de bu zamlardan hoşnut değil. Burulaş bu zamla 1 ayda 600 bin lira gibi bir ek gelir sağlamış olacak" dedi.
BBP Bursa İl Başkanı Ünsal, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) belirlediği enflasyon değerleri yüzde 6 7 iken belediyelerin bu zammı neye göre belirlediklerini bilmediğini söyledi. Ünsal, "Ya değerler gerçeği yansıtmamakta ya da belediyeler fiyatları keyfi olarak gelir elde etmek maksadıyla belirliyor. Bu zamların hangi kıstaslara göre belirlenmekte olduğunu merak ediyoruz. Belediyelerin eli vatandaşın cebinden hiç çıkmıyor. Bilindiği gibi asgari ücretliye ve memurlara zam verileceği zaman kızılca kıyamet kopar. TEFE, TÜFE oranları devreye girer ve zam oranları belirlenir. Her ne hikmetse kamu zamlarında bunların hiçbirisi dikkate alınmaz. Doğalgaz, elektrik, su, ulaşım zamlarının altında vatandaş eziliyor" diye konuştu.
(MŞ)

08.12.2012 11:33:26 TSI

Editör: Wan Haber