BBP Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan özelleştirmeye sert tepki gösterdi. Gözütok yaptığı yazılı açıklamada, "2011 yılında düzenlenen Üniversite oyunları bu memlekete ne kattı? Hani marka şehir olacaktık. Olimpiyat şehri olacaktık. Kocaman-kocaman laflar edildi, Erzurum dünya kış sporları merkezi olacaktı. Dünyada eşi benzeri olmayan tesisler yapılmıştı. Erzurum'un tek umudu olarak görülen kış turizmi hevesimiz beceriksiz, basiretsiz yönetimler sayesinde kursağımızda kaldı. Büyük ümitlerle yapılan tesisler herhalde yakında çürümeye terk edilir" dedi.
Gözütok açıklamasını şöyle sürdürdü; "Büyük paralar harcandı, getirisi çok olacak dendi, Erzurum ve Erzurumlu kalkınacak dendi, Erzurum'u dünya tanıyacak dendi, Üniversite oyunları bu şehre Olimpiyat diye yutturuldu.Şehrin tek geçim kaynağı olan 40 bin öğrenci tatile gönderildi oyun düzenleyeceğiz diye. Gelen 3 bin sporcu 3-5 de gazeteci. Aradan 2 yıl geçti tesisler ne halde bilinmiyor.Spor il müdürlüğümüz kule işletmeciliğini de yüzüne gözüne bulaştırdı. 10 milyona yapılan havuzun kullanılmadığı söylendi. 2011 deki yemek ihalesine. Bilgisayarlara, montlara, berelere, kaşkollara, çarçur edilen hediyelik eşyalara hiç değinmiyorum bile. Sonra para bulunamadı diye iptal edilen organizasyonlar. Bu işlerin sorumlusu yetkililer, bu halka hayal satan siyasiler, beceriksiz bürokratlar, organizatörler size soruyorum geldiğimiz nokta ne? Dağı satalım kurtulalım.
Palandökenin özelleştirme kapsamına alınması demek, biz bu işi beceremedik satalım kurtulalım, bakın yakın zamanda kulelerde dahil bütün tesisler satılır. O zaman bu beceriksizler şehre bir hesap versin, ondan sonra satalım dağı.
Biz yıllarca Ulusal medyayı suçladık. Bizden ve Palandökenden hiç bahsetmiyorlar, varsa yoksa Uludağ diye, geldiğimiz noktada anlıyoruz ki, suç onlarda değil bizlerdeymiş, işletmesini beceremezsen talep olmaz, yıllarca kendi suçumuzu başkalarına yükledik.
Şimdi bu noktada Palandökeni özelleştireceğiz, umarım kimseye peşkeş çekilmez, gerçek manada bu işi bilen, şehre değer katacak bir satış olur, Erzurum ve Erzurumluda kalması en büyük temennimiz, tabi özelleştirme sürecinin de uzamaması gerekiyor çünkü zaman lehimize işliyor,2-3 yıl sürecek bir özelleştirmede bu dağın potansiyelini başka yerlere çoktan kaptırmış oluruz. Özelleştirmede yabancı istemiyoruz, Rusları asla. Ecnebilere satamadık bir dağımız kalmıştı zaten. Evet beyler, kocaman laflar edenler, neymiş, demek ki lafla peynir gemisi yürümüyormuş."
(ERZ-AT-Y)

16.01.2013 16:17:28 TSI

Editör: Wan Haber