Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi'nin ev sahipliğini yaptığı kahvaltıda partililer bir araya geldi.
Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı, Büyük Birlik Partisi'nin 20'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle kahvaltı programı düzenledi. Beyzade Çay Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltı programına BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, BBP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Onur Meriç, Çerkezköy Alperen Ocakları Başkan Cengiz Demir, Çerkezköy Erzurumlular Derneği Başkanı Edip Nurettin Akın ve yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ile Çerkezköy Ülkü Ocağı üyeleri, BBP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Yılmaz Bulut, BBP Tekirdağ Eski Milletvekili adayı Salih Küpelioğlu, BBP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ile çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması, akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Turan Demircan, BBP'nin 20 yıldır Türk siyasetinin yüz akı olduğunu söyleyerek "Partimiz kurulduğundan itibaren bütün yokluklara, tüm imkansızlıklara rağmen mücadeleden biran bile vazgeçmemiştir. Mecliste olmasa da milletin gönlünde yer almış, ömrünü devletin bekası, milletin bölünmez bütünlüğü ülküsüne adamıştır. Devletin kendisini dağlarda yalnız bıraktığı liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız" dedi.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı boyunca zulümlerle maruz kaldığını kaydeden Demircan, "Onca haksızlıklara karşı merhum genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu 7.5 yıl cezaevinde kalmış, bunun 5.5 yılını tek başına hücrelerde işkencelerle geçirmiştir. Buna karşın Devletine küsmemiş, haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma gerekirse haklı davada 'tek başıma yürürüm' diyecek kadar vatan ve millet sevdalısı bir liderdi. Böyle bir liderin emanetine sahip çıkmak, bayrağını dalgalandırmak bizim için şeref ve namus meselesidir. Bizler hiçbir zaman birileri gibi fırıldak olmayacağız. Birileri gibi sokak lambası misali nereye yandığı belli olmayan, rant nerde ise orada olan, dünya nimetlerini sanki yarın ölüm yokmuş gibi, hesap günü yokmuş gibi kul hakkı yiyenlerden, ihale peşinden koşanlardan ve kendi çıkarlarını devletin menfaatinden üstün tutanlardan olmadık, olmayacağız" diye konuştu.
Hükümetin dış politikasına değinerek sözlerini sürdüren Demircan, 'sorun yaşamadığımız bir devlet kalmadı' diyerek "Suriye ile uğraşmaya kalkarsan gelir uçağını düşürürler. Gelir İzmir'de, İstanbul'un orta yerinde bombayı da patlatırlar. Git önce evinin önünü temizle demezler mi? Sayın Başbakan, bu bombalar patlarken ve Suriye sınırında insanlarımız ölürken nerelerdeydiniz? Binlerce şehidimizin ve bebeklerimizin katili Abdullah Öcalan, birden dindar oluverdi, neredeyse umut oldu. Dördüncü yargı paketi için geceleri gündüzlü çalışmalar yapılıyor. Yarın belki de Abdullah Öcalan'ı meclis başkanı olarak karşımıza çıkarmak için oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunu bozarız ve de bozacağız" şeklinde konuştu.
Cezaevinde bulunan generallerin dahi Abdullah Öcalan'a af için dua eder hale getirildiğini belirten Demircan, bu oyunlara alet olmayacaklarını söyleyerek "Açılım dediler, Habur sınır kapısında teröristleri devlet töreni ile karşıladılar. Bu teröristlerin ayağına devletin savcısını gönderdiniz. Kahraman Mehmetçiğin başına Amerikalılar tarafından çuval geçirildi sesinizi bile çıkarmadınız. Artık yeter ve inandırıcılığınız kalmadı. Rahmetli ebedi liderimizin dediği gibi, düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız, doğru gideceğiz. Bu vatan ve bayrak bizim. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" ifadelerine yer verdi.
BBP İlçe Başkanı Demircan konuşmasının sonunda yerel seçimlere değinerek, şunları söyledi: "Önümüzde yerel seçimler var. Bu günde seçim startını başlatıyoruz. Bugünden itibaren çalışmalarımıza hız vereceğiz, durmadan yılmadan çalışacağız. Mahalle temsilcilikleri oluşturarak, kadın kolları kuracağız. Adaylarımızı belirleyerek herkesin ayağına gideceğiz, projelerimizi anlatacağız."
Yapılan konuşmanın ardından BBP İlçe Teşkilatı tarafından hazırlatılan plaket törenine geçildi. 8 yıl BBP İlçe Başkanlığı görevini yürüten Yılmaz Bulut'a, BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan plaket takdim ederken, BBP Tekirdağ Eski Milletvekili Adayı Salih Küpelioğlu'na ise BBP Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Onur Meriç plaket takdim etti. Plaketini alan Yılmaz Bulut, kendisini plaket ile onurlandıran İlçe teşkilatına teşekkür ederek, "yılmadan usanmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" derken, Salih Küpelioğlu ise, "bizler çalışmalarımızın karşılığı olarak asla bir karşılık beklemedik. Ama her şeye rağmen takdim edilen bizleri mutlu etti. Bizlere bu plaketleri layık gören ilçe yönetimimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarımıza omuz omuza devam edeceğiz" diye konuştu. Plaket töreninin ardından program sona erdi.

18.02.2013 12:17:43 TSI

Editör: Wan Haber