BBP Bursa il teşkilatı, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.
Şehit liderleri Muhsin Yazıcıoğlu ile Batı Trakya'nın büyük dava adamı Dr. Sadık Ahmet'in arasında dostluk ve kardeşliğin had safhada olduğunu ifade eden İl Başkanı Ömer Ünsal, "Türkiye'de Muhsin Yazıcıoğlu, Batı Trakya'da Dr. Sadık Ahmet aynı düşünce sistematiğinin insanıdırlar. Kaderleri de aynı oldu. İkisi de gönül ve dava adamıydı, ömürlerini Türk milletinin varoluş mücadelesine adadılar" dedi.
Ünsal, "Batı Trakya bizler için evlad-ı fatihandır, bir vücudun azaları gibiyiz. Onların her derdi bizim de derdimizdir. Derneğinizin bu haklı mücadelesinden dolayı çok mutluyuz. Her sene Dr. Sadık Ahmet'in şehadet yıldönümüne Genel Başkanımız Mustafa Destici de iştirak ediyor. Çünkü aramızda gönül ve fikir birliği var, ahde vefa var" diye konuştu.
BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, BBP'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Batı Trakya Türklerinin her meselesini bizler burada birlikte yaşıyor ve hissediyoruz. Özellikle gençlerimizin çok iyi eğitilmesi ve aramızda gönül köprüsü kurulması lazım. Her ay bir faaliyet düzenliyoruz. Eğitim bizim birinci hedefimizdir" diye konuştu.
Köse, Türkiye'ye iltica eden Batı Trakya Türklerinin çalışma izni almasının sevindirici olduğunu belirtti.
(MŞ)

12.02.2013 11:15:24 TSI

Editör: Wan Haber