BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, Bursa'daki BÜTÜN alt geçitlere asansör ve yürüyen merdiven konulması gerektiğini söyledi.
İl Başkanı Ömer Ünsal, yaptığı açıklamada, "Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2011 yılında Atatürk Caddesi, Hanlar Bölgesi ve çarşı bölgesinde vatandaşların rahat hareket etmesi için güzel bir çalışma olan asansör ve yürüyen merdivenler yapıldı. Ancak burada yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın nasıl çıkacağı unutuldu. Yaya trafiğinin yanında ticari hareketliliğin de yoğun olduğu Orhangazi alt geçidi modern bir görünüme kavuşturulmuş, yaşlılar ve engelli vatandaşlar için yürüyen merdiven sistemi kurulmuştu. Ancak yaşlı ve engelliler için iniş sisteminin yanında çıkış veya rampa sisteminin olmaması büyük bir eksikliktir. Çarşımız Türkiye'nin diğer illerinden ve dünyadan çok sayıda misafiri ağırlayan Bursa'daki önemli çarşılardan biridir. Buradan her gün 100200 bin civarında insan geçiyor. Yürüyen merdivenin olmaması yaşlı ve engellilerimizi zor durumda bırakmaktadır" diye konuştu.
Alt geçitlere asansör ve yürüyen merdiven konulması gerektiğini ifade eden Ünsal, "Tarihi kimliği olan Bursa'mıza yakışır modern bir görüntü sağlayan bu sistemlerin mutlaka şehrimize kazandırılması gerekir. Bursa halkı olarak yıllardır bunun eksikliğini hissetmekteyiz. Birçok yere belediyemiz bütçeler ayırırken, Bursa halkı neden bundan mahrum kalsın? Bursa'nın birçok yerinde özellikle Atatürk Caddesi ve Ankara Yolu üzerindeki alt geçitlere yaşlılarımız ve engellilerimiz için yürüyen merdiven veya asansör konulması lazım" dedi.
(MA-MŞ)

15.02.2013 12:15:02 TSI

Editör: Wan Haber