Büyük Birlik Partisi (BBP) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, 2012 yılının sorunlarla dolu bir yıl olduğunu belirterek, temennilerinin 2013'ün huzur ve barış içinde geçmesi olduğunu söyledi.
BBP Yenişehir İlçe Başkanı Yasin Öztemel, 2012 yılının muhasebesini yaptıklarında pek de iç açıcı bir tablonun karşılarına çıkmadığını belirtti. Öztemel, "Ortadoğu coğrafyasında Müslüman halklara reva görülen zulümlerin arttığını, masum ve mazlum sivillerin katledildiği, açlık ve sefalete terk edildiğini üzülerek müşahede ediyoruz. Özellikle Filistin'de savunmasız ve sivil Müslüman halka İsrail tarafından yarım asırdan bu yana reva görülen zulüm politikaları, bütün dünyanın gözü önünde artarak devam ediyor. Bu da yetmezmiş gibi, Suriye devletinin kendi halkına uyguladığı sınır tanımayan şiddet ve zulüm dolu uygulamalar, yerinden yurdundan edilen insanların durumu, bir ok gibi vicdanlara saplanmıştır. Kısacası Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar, hepimizi üzmekte ve derin endişelere sevk etmektedir. Bunun yanı sıra ülkemizde yaşanan tablo da iç açıcı olmaktan uzaktır. Gerek ülkemizi yöneten ve gerekse yönetime talip olan siyasi parti liderlerinin, nezaketten ve hoşgörüden uzak mesajları, son derece sert ve kırıcı içerikli açıklamalar yapması, geniş halk kitleleri tarafından da üzüntü ile karşılanmaktadır. Oysaki birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte, hepimizin kırk düşünüp bir konuşması gerektiğini özellikle vurgulamak isterim. Ayrıca ifade özgürlüğünün, örgütlenme özgürlünün alabildiğine geniş bir çerçevede kullanılabileceği bir Türkiye özlemimiz, ne yazık ki 2012 yılında da gerçekleşmedi. Diyarbakır açısından baktığımızda ise hep sözü edilen ama bir türlü hayata geçirilemeyen yatırım sözcüklerini yine çok duyduk. Ama ne hikmetse bu kadim kent, kamu ve özel sektör yatırımlarından nasibini bu yıl da alamadı. Diplomalı işsiz sayısı artarken, her yanı tarih kokan ve özellikle inanç turizmi açısından dünyada bir eşi benzeri daha olmayan bu kadim coğrafyanın, turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını bu yıl da üzülerek gözlemliyoruz. Temennimiz artık söylemden eyleme geçilmesi ve kalıcı projelerin birer birer hayata geçirilmesidir. 2013 yılının masum ve mazlum Müslüman halkların acılarının sona erdiği, adalet, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir yıl olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.
Öztemel bu vesileyle Diyarbakır'ın özellikle kamu patentli yatırımlarla gerçek anlamda geliştiği, sorunlarına kalıcı ve köklü çözümler üretildiği bir yıl özlemi dileğiyle tüm İslam Alemi'nin yeni yılını kutladığını söyledi.
(AKK-Y)

31.12.2012 17:45:25 TSI

Editör: Wan Haber