BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Irak'ın kuzeyindeki Tuzhurmatu ilçesindeki intihar saldırısında yaralanan ve Ankara'da tedavi altına alınan Iraklıları ziyaret etti.
Geçen hafta meydana gelen intihar saldırısında yaralanan 10 Iraklı Türkmen, tedavi için ambulans uçakla Ankara'ya getirilmişti. Iraklı yaralıların Ankara'daki çeşitli hastanelerde tedavileri sürürken, BBP Genel Başkanı Destici Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret etti.
3 Iraklının tedavi gördüğü hastaneye Irak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Kasapoğlu ile birlikte gelen Destici, yaralıların sağlık durumları hakkında Hastane Başhekimi Prof. Dr. Murat Ateş'ten bilgi aldı. Destici, yaralılara çeşitli hediyeler verdi.
Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan saldırıları lanetlediğini kaydederek, Irak'taki saldırıların bir an evvel son bulması temennisinde bulundu. Destici, "Hayatını kaybeden kardeşlerime, şehit olan kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerime acil şifalar diliyorum" şeklinde konuştu.
Yıllardır Türkmenlerin büyük bir baskı ve şiddet altında olduğunu ifade eden Destici, her gün onlarcasının patlamalarda, saldırılarda hayatını kaybettiğini söyledi. Destici, bütün kan ve gözyaşının Türk-İslam coğrafyasında olduğunun altını çizerek, "İslam dünyasındaki insanlar, Müslümanlar bir takım etnik sebeplerle, mezhepsel sebeplerle maalesef birbirine düşürülüyorlar. İslam dünyasının, dünyada yaşayan kardeşlerimizin aslında bu oyuna bir an önce uyanması lazım. Biz bunun için gerekli uyarıları, girişimleri her dönemde olduğu gibi bu dönemde de hem ülkemiz içerisinde, hem oraları ziyaret ederek yapıyoruz. Maalesef bu kan durmak bilmiyor" dedi.
Destici, saldırıların sebebinin bölgedeki Türkmen varlığına son vermek olduğunu savundu. Dışkapı Hastanesi'nde tedavi gören 3 yaralının durumlarının iyi olduğunu kaydeden Destici, hastanede büyük bir ilgi ve hassasiyetle yaklaşıldığını ifade etti.
Hastanede tedavi gören yaralılardan 30 yaşındaki Mustafa Waheed Bil Bilal de, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Patlama anında birçok kişinin öldüğünü söyleyen Bilal, kendisinin de çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Ayrıca, Bilal patlamada 2 bombacının ve çevresindeki 7-8 kişinin öldüğünü ifade etti.
Bu arada ziyaret sırasında bir vatandaşın yere çökerek kendisinden yardım istemesi üzerine Destici, vatandaşı ayağa kaldırarak başhekim ile görüşmesini sağladı.
Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
Irak'ın Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde taziye Meclisi'nde bir intihar eylemcisinin üzerindeki patlayıcıları patlatması sonucu 42 kişi hayatını kaybetmişti.
(AUÖ-ÖZ-Y)

30.01.2013 14:00:40 TSI

Editör: Wan Haber