Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren iş sağlığı ve güvenliği yasasında uzman yetersizliği olduğunu savundu.
BBP Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, yeni yıl itibariyle yürürlüğe giren iş sağlığı ve güvenliği yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yasanın iş dünyası ile iştişare edilmeden yapılmış olduğunu vurgulayan Ünsal, "Yetersiz olan iş sağlığı ve güvenliği uzman sayısı dolayısıyla fırsatçılara gün doğmuş durumdadır. Paket olarak istenilen rakamlar 15-20 bin lira gibi bir bedelle istenmektedir. 5 fabrikası olan bir işletme ortalama 100 bin lira gibi bir bedel ödemek zorunda bırakılmaktadır. Bu yaklaşım kobilerimizin belini bükmektedir" dedi
Bu zorunluluğa uymayan iş yerlerine her ay için 5 bin lira ceza kesileceğini altını çizen Ünsal, "Kanunla bütün işyerlerine risk değerlendirmesi yapma zorunluluğu getirildi. Bu zorunluluğu yerine getirmeyene 3 bin TL ceza uygulanacak. Eksiğin giderilmemesi halinde ceza 4 bin 500 TL'ye çıkacak. Bu işyerleri kazaları önleme politika belgesi hazırlamak zorunda. Bu belgeyi hazırlamayan işyeri 50 bin TL ceza ödeyecek. Yine bu işyerleri güvenlik raporu hazırlayacak. Bu yükümlülüğü yerine getirmezse 80 bin TL ceza ödeyecek olmasının bir çok işletmeyi batıracak noktaya itmektedir. Bu uygulamadan merdiven altı işletmeciler karlı çıkacaktır" diye konuştu.
(AF-YS)

16.01.2013 14:53:04 TSI

Editör: Wan Haber