Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Abdulvahap Atabay, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza kadar, Eşref Bitlis ve Turgut Özal'ın ölümleri ile ilgili olaylarında aydınlatılmasını istediklerini söyledi.
BBP'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle Beydağ Kariyer Merkezi Genel Müdürü Mehmet Can Akıncı ve BKM Kurucu Genel Müdürü Erdal Macit, partiye ziyarette bulundu.
Mehmet Can Akıncı, rahmetli Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun kurmuş olduğu Büyük Birlik Partisi'nin 20. kuruluş yıldönümü nedeniyle ziyaret ettiklerini belirterek şöyle konuştu: Her şeyden önce Türk milletine ve ülkemize fayda sağlamış ve daha çok emek sarfetmiş rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, öncelikle helikopter kazasında şehit olmuştur. Hükümet, biran önce siyasi suikastları çözerek, milletimizin önüne çıkartmalıdır."
BBP İl Başkanı Abdulvahap Atabay, merhum Yazıcıoğlu'nun olayı kadar Eşref Bitlis ve Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili sır perdesinin de kaldırılmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi: "Bizler inancı olan insanlarız, inancını yitirmeyen insanlarız. Hükümetimize bu konuda güveniyoruz, adalete güveniyoruz ama işin sürüncemede kalması, bizleri üzmektedir."
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın MİT tarafından Yazıcıoğlu'nun izlettirilmesi iddiası ile görevlendirildiği ile ilgili Atabay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bir kişinin yapacağı bir organizasyon değildir. Kaza sonrası Kayseri Valisinin açıklaması var, Ulaştırma Bakanlığı'nın yetersizliği var, askerin yetersizliği var. Rahmetli Yazıcıoğlu'nun yerini üç günde bulamadılar. Ülkemiz aslında bu kazada aciz duruma düşürüldü"
(BK-HO-Y)

10.02.2013 17:29:47 TSI

Editör: Wan Haber