Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin en büyük sorununun terör olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde bu sorunu çözemezsek hiçbir sorunu çözemeyiz. Bu sorundan bir an önce kurtulmak zorundayız. İnşallah biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep birlikte olup bu sorundan kurtulacağız. Kim ne yaparsa yapsın, hangi ayrılıkçı görüşü ortaya koyarsa koysun biz Allan'ın izniyle bu soruna karşı bir ve beraber hareket edeceğiz" dedi.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal'ın sahibi olduğu Özel Gülümse Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışı için Mersin'e gelen BBP Genel Başkan'ı Destici, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Merkez ilçe Yenişehir'de bulunan hastanenin açılışına Destici'nin yanı sıra BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartan, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile davetliler katıldı.
Hastane açılışı öncesi konuşan BBP Genel Başkanı Yardımcısı Kaptan Kartal, şu anda 30 çalışanlarının olduğunu ancak hastane tam kapasite ile hizmet vermeye başladığında 65 çalışanlarının olacağını söyledi. Kartal, günde ortalama 50 hastaya bakacaklarını belirterek, bugün açılışa katılan herkese teşekkür etti.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin sağlık olduğunu belirterek, "Ama son yıllarda ülkemizde sağlık hizmetlerinde büyük bir mesafe kat edildi ve büyük yatırımlar yapıldı. Ama daha henüz tam olarak problem çözülmemiştir. Özellikle sağlık sektöründeki en büyük sorun ağız ve diş sağlığı bölümünde görülmektedir. Maalesef ülkemizde diğer sağlık hizmetlerine verilen yatırım ve katkı ağız ve diş sağlına yapılmamaktadır. Biz her zaman söylüyoruz. Ağız ve diş sağlığının desteklenmesi gerekir. Diğer sağlık sektörlerine verilen katkı ve önem bu bölüme de gösterilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

"BİZ SADECE SINIRLARIMIZ İÇERİSİNDEKİ 75 MİLYON DEĞİLİZ"
Türkiye'nin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Destici, "Mersin bu birlik ve beraberliğin en güzel göstergelerinden birisidir. Mersin'e baktığımızda Türkiye'nin hemen hemen her şehrinden insanın olduğunu görüyoruz. İnsanlar burada yuvasını, toprağını, iş yerini açmış ve büyük bir kardeşlik içerisinde hayatlarına devam ediyorlar. Şunu herkes bilmeli ki; biz sadece sınırlarımız içerisindeki 75 milyon değiliz. Bizim sorumluluğumuz sadece bu 75 milyon ile sınırlı değil. Başta diğer Osmanlı toprakları olmak üzere, Türkistan coğrafyasında ki bütün mazlum milletlerin gözü de Türkiye'de ve daha güçlü bir şekilde yardım elinin kendilerine uzatılmasını bekliyorlar. Onun için bir birlik olmak zorundayız. Onun için biz beraber olmak zorundayız" diye konuştu.

"ÜLKEMİZDEKİ TERÖR SORUNUNU HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ"
Türkiye'nin en büyük sorunun terör olduğunun altını çizen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin ana problemi terördür. Eğer biz ülkemizdeki bu sorunu çözemezsek hiçbir sorunu çözemeyiz. İnşallah bu sorunu Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı hep birlikte olup çözeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, hangi ayrılıkçı görüşü ortaya koyarsa koysun, hangi bölücü terörü ortaya koyarsa koysun biz Allah'ın izniyle buna karşı bir ve beraber hareket edeceğiz. İçerimizdeki bu fitne tohumlarını da söküp atarak inşallah ileriye hep birlikte yürüyeceğiz ve bakacağız. Çünkü Türkiye'deki insanlar birbirinin mezhebini, dilini sorgulamaz. Biz yıllardır hep birlikte yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Hepimiz ülkemizin ve milletimizin menfaatini, çocuklarımızın geleceğini, nesillerimizin geleceğini her şeyin önüne ve üstüne koyup, ona göre davranacağız ve hareket edeceğiz."
Konuşmaların ardından ağız ve diş merkezinin açılışı yapıldı.
  (KRY-AKL-Y)

19.01.2013 16:45:10 TSI

Editör: Wan Haber