Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Ankara Söğüt'te, 20 yıl önce partileşme kararı aldığı günden buyana Türkiye'nin daha demokratik, daha sivil ve özgürlükçü bir sisteme taşınması için faaliyetlerini sürdüren Büyük Birlik Partisi'nin 20. kuruluş yılını kutladığını söyledi.
20 yıl önce, toplumun bütün kesimlerine hitap eden ''Yeni Oluşum Hareketi''ni başlatan Şehit Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının anadolu'yu tarayarak, yüksek katılımlı toplantılar düzenleyerek fikirlerini anlattığını belirten Gözütok, "Daha sonra Büyük Birlik Partisi adını alacak olan bu yürüyüşte Şehid Liderimiz Yazıcıoğlu özetle şunları söylüyordu: "Bizler sadece kendimiz için değil uçuruma yuvarlanan insanlık için de yeni çağ'ın tarihini yapmak zorundayız. Dünyaya adaleti, huzuru, insanlık şerefini getirmek zorundayız. Müslüman Türk milleti, yeni çağdaki onurlu mevkiini bir avuç oligarşik azınlığın heva ve hevesiyle milletinden uzak ve zayıf şahsiyetlerle değil kendi iradesi ve gücü ile elde edecektir" Gaye adam; bir misyonun, bir idealin temsilcisi, her bir anını ve ömrünü milleti ve davası uğruna adamış Şehidimiz, Liderimiz, Genel Başkanımız hayatı boyunca hep "büyük birlik" dedi, milletin birliğini gerçekleştirmeyi gaye edindi. Şehadetiyle de bu büyük birliği gerçekleştirdi. Cenab-ı Allah Ayet-i kerimesinde buyurduğu gibi; "İman edip de iyi davranışlarda bulunanlara gelince, onlar için çok merhametli olan Allah, (gönüllerde) bir sevgi yaratacaktır." O'nu nev-i şahsına münhasır güzel karakteri ve 'doğruları haykıran, salih amel işleyen ve sabreden kullar safına kattı.O'nu tüm milletimize sevdirdi. O'nun sevgisini tüm Türkiye sathında yaşayan insanların gönüllerine adeta zerk etti. O'nun, izzetli ve bereket kokan, feyz veren yolu devam ediyor. 20 yıl önce Söğüt'te başlattığı hareket ve Hilal-Gül meşalesi hiç durmadı/sönmedi. Durmayacak ve sönmeyecek" diye konuştu.
Büyük Birlik Partisinin bir ülkünün, bir davanın, bir idealin, kutlu bir yolculuğun adı olduğunu dile getiren Gözütok daha sonra şunları kaydetti; " İktidar olmamıştır, sayısal çoğunluğu da yoktur, ama siyasal ağırlığı gurupları tartacak kadar çoktur.
20 yıldır mensubu olmaktan, bugün de il başkanlığını yürütmekten onur ve gurur duyduğum Büyük Birlik Partisi hiç yanlış yapmadı, yanlışa ortak olmadı, doğrunun, mazlumun, haklının yanında, eğrinin, zalimim, haksızlığında karşısında oldu, Parti ve lider taassubuna düşmeden, milletin çıkarlarını her şeyin üstünde tuttu.
Alperenler davalarında samimi olmasaydılar bu kadar zor şartlarda, yokluklar içinde 20 yıldır yürür müydü? bu parti. Bu azim ve kararlılıkla, samimiyetle, eğilmeden, bükülmeden bu kutlu yolda yürümeye devam edeceğiz." Şeklinde konuştu.
(ERZ-AT-Y)

28.01.2013 15:08:20 TSI

Editör: Wan Haber