Bazı sahneleri, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı'nın katkıları ile KKTC'de çekilen ve 1 haftada 39 milyon seyirciye ulaşan "Race 2" filminin, Kuzey Kıbrıs'ın tanıtılmasına önemli katkı sağladığına inanılıyor.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hindistan'ın ünlü yönetmenlerinden Abbas ile Mustan tarafından yönetilen aksiyon-gerilim filmi "Race-2", bir haftada 39 milyon seyirciye ulaştı. Bu, KKTC adına sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi.
Kuzey Kıbrıs'ın tanıtılması için önemli bir katkı sağlayacağı düşünülen filmin bir bölümünün Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı'nın katkıları ile ülkede çekildiği anımsatılan açıklamada, "Race 2 filminin ülkemizde çekimlerinin gerçekleşmesi için yoğun çaba harcayan Bakanlığımız, filmin vizyona girmesi ile ülkemizin tanınmasına katkı sağladığını düşünüyor" denildi.
Güney Afrika'da çekilen 2008 yapımı "Race" filminin devamı olan "Race-2" filminin başrollerini Hindistan'ın ünlü aktörü Anil Kapur ve Sayif Ali Kan paylaştığı filmde, Dipika Padukone, John Abraham, Caklin Fernandez ve Amişa Patel gibi Hint aktörlerin rol aldığı ve Hindistan'daki 3 bin 200 sinemanın yanı sıra Amerika, İngiltere, Avustralya, Dubai gibi 50 ayrı farklı ülkede de gösterime girdiği belirtildi.
Açıklamada, filmin şu ana kadar 3.5 milyon dolar kazanç elde ettiği, Amerika ve Dubai'den de 1'er milyon dolar kazanç elde edeceği; gösterimde olduğu süre zarfında toplam 100 milyon seyirciye ulaşacağının düşünüldüğü de kaydedildi.
(MG-CTŞ-Y)

01.02.2013 14:43:43 TSI

Editör: Wan Haber