GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının sağlığa zararı tartışmaları devam ederken, Denizli'de baz istasyonlarının gizlendiği yerler dikkat çekiyor.
Türkiye'nin çeşitli illerinde vatandaşlar baz istasyonlarının kaldırılması ile ilgili eylemler yaparken, Denizli'de baz istasyonlarının kamufle ediliş şekilleri görenleri şaşırtıyor. Hallaçlar Mahallesi'nde bulunan baz istasyonunun üzerinde 'Atam İzindeyiz' levhası bulunurken, Deliktaş Mahallesi'nde bulunan ve aralarında 10 metre ara bulunan iki binaya konulan baz istasyonları baca ve su deposu ile kamufle edilmiş.
Baz istasyonları konusunda son olarak Samsun'da açılan davada baz istasyonunun kaldırılmasına hükmedilmişti. Samsun'un İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi Kaptanoğlu Sokak üzerinde bir binanın en üst katına yerleştirilen baz istasyonunun kaldırılması için yargıya başvuran vatandaşların açtığı davaya bakan Samsun 1.Asliye Hukuk Mahkemesi baz istasyonunun bulunduğu yerden kaldırılmasına hükmetmiş, Yargıtay 1.Hukuk Dairesi de yerel mahkemenin kararını oy birliği ile onamıştı.
(EV-SK-Y)

17.12.2012 14:01:55 TSI

Editör: Wan Haber