İlde yaklaşık 20 yıldır baklava işiyle uğraştığını belirten Elif Pastaneleri sahiplerinden Medeni Gümüştaş, Ramazan ayı ile birlikte tatlı satışlarında artış yaşandığını söyledi. Geçen yıllara oranla tatlı satışlarının daha da iyiye gittiğini belirten Gümüştaş, “Özellikle bayrama iki hafta kala iş yoğunluğumuz daha da arttı. Gece gündüz demeden 60 kişilik çalışanımızla sipariş ve pastanemizin tatlı ihtiyacını karşılamak için çalışıyoruz. Bizim gibi işletmelerin yıl içerisinde iş yoğunluğu en fazla Ramazan ayı ve bayramda yaşanıyor. Allah’a şükür şu ana kadar satışlarımız iyi" ifadelerini kullandı.
Vatandaşların özellikle tatlı olarak baklavaya rağbet gösterdiğini ifade eden Gümüştaş, “İşletmemizde 10 çeşit tatlı üretimini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlar daha çok baklava çeşitlerine rağbet gösteriyor” dedi.

Tatlıların kilosunun 20 ile 60 TL arasında değiştiğini dile getiren Gümüştaş, Ramazan Bayramı’nın Van halkı başta olmak üzere tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Editör: Wan Haber