Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentin imar planları ile ilgili toplantıdan sonra, TOKİ konutları ile köylerde Evini Yapana Yardım (EYY) modeli ile yapılan evlere yerleşen aileleri ziyaret etti. İlk olarak Kalecik bölgesinde yapılan TOKİ konutlarına yerleşen Ergenoğlu ailesine misafir olan Bakan Bayraktar, ziyaret sonrasında kendisine bekleyen çocuklara harçlık dağıtarak Gölyazı Köyü’ne geçti. Köydeki Nazım Gündal Taziye evinde köylülere seslenen Bayraktar, 1,5 yıl önce Van’da çok büyük bir afet yaşandığını anımsatarak, “Şimdiye kadar ev başına 40 bin TL veriyorduk. 2013 yılından itibaren bunu 44 bin lira yaptık. Ahırları da 17 bin lira yaptık” dedi. Köyde, EYY modeli ile 60 evden 45 tanesinin tamamlandığını,15 tanenin de bu yıl tamamlanacağını açıklayan Bayraktar, köylerin tamamında 6 bin 500 civarında evin bulunduğunu ve bunların bine yakınının tamamlandığını, kalan evleri de süratle tamamlayacaklarını bildirdi.


Bakan Bayraktar, devletin imkanları ölçüsünde ellerinden geleni yaptıklarına dikkati çekerek, “Van’a depremden bu güne kadar harcanan para 4 katrilyona yaklaştı. Toplam 5 katrilyon para gidecek” dedi.


“Biz sizin yanınızdayız. Biz istiyoruz ki vatanımızın birliği, dirliği artsın. Bayrağımız biraz daha yükseğe çıksın. Birbirimize sekiz elle sarılalım. Kafamızı karıştırmak isteyenlere karşı pirim vermeyelim” diyen Bayraktar şöyle konuştu, “Bunları inşallah aklı selim düşünen Vanımızın insanları bunu zaten ölçüyor biliyor. İnşallah önümüzdeki süreç çok daha güzel olacak. Van’da bunun örneğini gördük. Bundan sonra daha güzel örnekler göreceğiz. Dünyanın neresinde var. 10 yıldır iktidardayız. İlk seçimde geldik yüzde 34’le. Şimdi Türkiye’de oyumuz yüzde 50. İktidara geleceksin, 10 sene iktidarda olacaksın, gittikçe yıpranıyorsun. 7 kez sandık geldi bu milletin önüne, 7 seçimde de oylarını arttırdı. Milletin feraseti sayesinde. Biz de 'bu milletin hizmetçisiyiz' diyoruz. Millet duasını eksik etmedikçe, destek vermeye devam ettikçe biz de sorumluluğumuzu arttıracağız”
Van’da yaptıkları toplantıya da değinen ve Belediye Başkan Vekili ile beraber Van’ın imar durumunu konuştuklarını aktaran Bayraktar, “Uçakta Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Nazmi beyle birlikte geldik. Kendisini de toplantıya davet ettik. Gelecekti ama işi çıktığı için gelemedi herhalde. Van’da köyleri boşaltmamamız lazım. Van’ın nüfusu 1 milyon 100 bin oldu. Merkezin nüfusu 550 bin oldu, yarısı merkezde. Van’ın merkezindeki nüfusun yüzde 70-80’i köylerle ilgisi olan insanlar. Van, Ağrı’dan da Hakkari’den de Bitlis’ten de devamlı göç alıyor. Önümüzdeki süreçte Van’da ekonomi çok daha artacak. O bakımdan bizim birbirimize sarılmamız lazım. Eğer birisi yatırımı, hizmeti birliği, dirliği siyasete alet ederse ona diyeceğiz ki, siyaseti siyaset zamanı yap, hizmet zamanı hizmet yapacaksın. Ben hizmet ederken ayrım yapamam. Hangi belediye olursa olsun yardım etmem lazım. Bize oy vermedi diye belediye de ayrım yapamayız. Van’da da başka yerde de yapamayız” şeklinde konuştu.
Bakan Bayraktar konuşmasının ardından köydeki Çakır ve Şenayaz ailelerinin evine misafir oldu. Gölyazı Köyü’ndeki ziyaretlerinin ardından Topaktaş Köyü’ne geçen Bakan Bayraktar, burada Mehmet Emin Mermit’in evini ziyaret etti. Ziyaret ettiği evlerde hediye vermeyi ihmal etmeyen Bakan Bayraktar, çocuklara ise bol bol harçlık dağıttı.

Editör: Wan Haber