Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Tepekule Mahallesi'ndeki site yöneticileri ile bir araya geldiği toplantıda, 50 yıllık yağmur sularının taşkınlara neden olması sorununun çözüleceği müjdesini verdi. Başkan Karabağ, Bayraklı sırtlarından merkeze inen yağmur sularının kilit parke ve yağmur suyu kanallarıyla sorun olmaktan çıkacağını söyledi.
Her toplantıda vatandaşların şikâyet, sıkıntı ve önerilerini dinleyen Karabağ, ilçede uzun yıllar süren sorunların tek tek üstesinden gelindiğine dikkat çekti.
Ara sokaklar dahil olmak üzere birçok mahallede çalışma yapıldığını ifade eden Karabağ, şöyle konuştu: "Sırada Tepekule Mahallesi'nin caddelerinin iyileştirilmesi var. Birçok yerde yaptığımız gibi buraya kilit parke yapacağız. Kilit parke, yağmur suyu tahliyesinin yapılmasını kolaylaştırıyor. Yukarıdan gelen yağmur suyu merkezde su taşkınlarına neden olabiliyordu. Ama artık böyle bir şey olmayacak. Ayrıca, asfaltı ortadan kaldıracağız. Hijyenik bir malzeme değil. Özellikle yaz aylarında, sıcaklıkla oradan sızan toz duman çocuklarımızın bizlerin genzine kaçıyor. Avrupa'da kaldırımlara kadar kesme taş yapıyorlar."
Bayraklı Belediyesinin yeni binası için Kamu İhale Kurumu'na yapılan itirazların reddedildiğini ve geriye bir itirazın kaldığını dile getiren Başkan Karabağ, şunları söyledi: "KİK'e yapılan itirazlar reddedildi. Bir itiraz kaldı o da reddedilince yeni hizmet binamızın temelini Mart ayında atarız. Seçime 12 ay var. Yetiştirebildiğimiz kadar yetiştireceğiz. 7-8 ayda siluetini görebiliriz diye düşünüyorum. Parası hazır. Öte yandan merkezdeki şantiyeyi kaldırıyoruz. Şantiyemizi Doğançay tarafına taşıyoruz. Şantiye sorunumuz kalmadı. Böylece bölgemizdeki ana işlerin kurumsallaşmasını tamamlamaya çalışıyoruz. Ayrıca, Tepekule Mahallesi ve çevresi için bir pazaryeri yapacağız. Arsa problemi vardı. Ankara'da çözdük. Bir kısmı Milli Emlak'a aitti. Bize vermiyordu şimdi orada sorun çözüldü. Oraya da pazar yeri yapıp bir noktaya getireceğiz."
Toplantının sonunda site yöneticileri, Başkan Karabağ'a teşekkür plaketi verdi.
(EA-HO-Y)

27.01.2013 10:27:00 TSI

Editör: Wan Haber