Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen yöresel yemek yarışması yoğun katılımla gerçekleşti. Bayraklı Belediyesi Başkanı Hasan Karabağ'ın jüri üyesi olarak puan verdiği yarışmada, Erzurumlu Gülten Duman'ın yaptığı "içli köfte" birinci oldu. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Bayraklı Belediyesi Postacılar Düğün Salonu'nda düzenlenen etkinliğe 500'ün üzerinde kadın, yöresel yemekleriyle katıldı. Türk mutfağından birbirinden lezzetli yemeklerin, salata ve tatlıların yarıştığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada birinciliği kazananlara ödüller Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından verildi. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Hasan Karabağ, "Dışarıda yediğimiz yemeklerdense, sizlerin evlerinizde yaptığınız yemekler daha kutsal ve sağlıklı. Elleriniz dert görmesin" dedi.
Yöresel yemeklerde Gülten Duman, yaptığı içli köfte ile birinci seçilirken, Börekte Sevim Tuna, su böreği ile salatalarda Arzu Aktaş, rengârenk İzmir adlı salatasıyla, pastalarda ise; Sevgi Yeşilyurt, meyve rüyası adlı pastası ile birinciliği kazandı. 4 dalda düzenlenen yarışmada yaklaşık 50 farklı yiyecek yarıştı. Dereceye giren yarışmacılar başkan Karabağ tarafından çeşitli mutfak eşyaları ile ödüllendirildi.
(EA-ERG-Y)

19.01.2013 10:17:53 TSI

Editör: Wan Haber