Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası'nın 31 Ekim 2012 tarihinde ihalesi yapılan ancak Kamu İhale Kurumu'na (KİK) yapılan itirazlar nedeniyle uzayan süreci son buldu. KİK yapılan itirazın oybirliği ile reddine karar verdi. Böylece Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası'nın yapımı için önünde hiçbir engel kalmamış oldu.
Altınyol üzerinde vapur iskelesi, İZBAN metro ve otobüs güzergahının bulunduğu ulaşım aksına inşa edilecek olan Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası için ERYAPI İnşaat San. Tic. Aş. Çeltaş İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortak girişimi sözleşmeye davet edildi. Sözleşmeye çağrı yapılan ortaklık imzaların atılmasıyla birlikte yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Eski Nikah Salonu'nun bulunduğu bölgeye 11 bin metrekare kapalı alana sahip, 4 kat yer altında, 8 katı yer üstünde belediye hizmet binası yapacağız. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Bayraklı merkezine hâkim bir nokta. 8 Mahalleli Yamanlar bölgesiyle Bornova'dan Bayraklı'ya katılan mahallelerin ortalama bir noktasında bulunuyor. Metro, otobüs ve vapur iskelesine gibi ulaşım akslarına yakın. Temelini atıp yapmak bize nasip oldu" diye konuştu.
"BİNA SON MODEL OLACAK"
Projesi ve ruhsatı hazır olan Hizmet Binası için ihale sürecine gelindiğini söyleyen Başkan Hasan Karabağ, "150 araçlık otoparkı olan, teknolojik, son model ısıtma ve havalandırma sistemlerinin bulunduğu, dış cephesinin güneş enerjisinden faydalanabildiği bir hizmet binası olacak. Şu an kullandığımız Osmangazi Hizmet Binası engellilere rehabilitasyon merkezi olarak, Çamkıran Hizmet Binası da sağlık müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecek" dedi.
(EA-AH-Y)

01.02.2013 14:03:12 TSI

Editör: Wan Haber