Bayraklı Belediyesi 'Buluşma' adlı etkinlikte huzurevi sakinleri ile çocukları bir araya getirdi. Program kapsamında konser veren Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu ile İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları unutulmaz bir gece yaşattı.
Şehit Üstteğmen Adem Dertsiz Huzur Evi sakinlerine moral vermek ve dayanışmayı artırmak amacıyla Bayraklı Belediyesi tarafından düzenlenen buluşma etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitimcilerinden şef Şahika Türkkan'ın yönetimindeki çocuk korosunun da konser verdiği etkinlikte minik öğrencilerin performansları beğeni kazandı.
Manavkuyu'dan, Doğançay'a kadar Bayraklı'nın birbirinden yetenekli 46 çocuğundan oluşan Bayraklı Belediyesi Çocuk Korosu, ailelerin ve huzurevi sakinlerinin doldurduğu salonda sahneye çıkmanın heyecanı yaşadı. Çocuklar konsere Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak, marşlarla başladı, müzikal ile bitirdi. Öğrencilerle birlikte eserlere eşlik eden huzurevi sakinleri, koroyu uzun süre alkışladı. Öğrenciler hünerlerini sergilemenin özgüveniyle izleyenlerden tam not aldı. Daha sonra İzmir Devlet Opera ve Balesinin 14 sanatçısı sahne aldı. Gece, ilgiyle izlenen opera dinletisiyle sona erdi.
Huzurevlerinde standart bir yaşam süren huzurevi sakinlerine yönelik düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine değinen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, moral ve dayanışmayı artıran benzer etkinliklerin süreceğini belirti.
(HD)

09.02.2013 10:59:25 TSI

Editör: Wan Haber