İngilizce bilmek her anlamda işinize yaramaktadır. Büyük kitlelere hitap etmek yahut iş için sunumlar yapmanın yanı sıra İngilizce bilmek ikili ilişkiler yahut dostluklar kurmak için de ihtiyaç duyulan bir dildir. Her millet farklıdır ve her milletin kendine özgü bir bayrağı bulunmaktadır. Bayrakların görünümü hep aynı olsada dil bakımından farklılıklar göstermektedir. Bayrak önce o milletin insanlarını ve bağımsızlığını daha sonra da ülkeyi temsil etmektedir. Bayrakları öğrenirken ülke isimleri ve o millete verilen ismi öğrenmenin yanı sıra bayrakları da görsel olarak göreceğinizden dolayı yanında ismi yazmasa da bayrağın hangi ülkeyi temsil ettiğini anlayabilirsiniz. Örneğin; İspanya İngilizcede Spain olarak yazılmakta ve İspanyollar ise Spanish olarak tanımlanmaktadır. Bayraklarındakir renkler ve desenlerin yanı sıra ülke ismi ve millet ismini de öğrenerek İngilizce öğrenirken bu önemli detayı da öğrenmiş olursunuz.



İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmek kelime dağarcığınızın daha hızlı gelişmesine ve daha fazla kelimenin daha kısa sürede öğrenilmesine olanak tanımaktadır. Örneğin; birine yaşını sorarken how old are you? sorusunu yöneltmemize rağmen old kelimesinin tek başına yaş anlamına gelmediğini bunun yerine
olarak yaş anlamına geldiğini bilirsiniz. Kelimelerin tek başına taşıdıkları anlam ile cümle içerisinde kazandıkları anlam aynı değildir. Old tek başına yaşlı ve eski anlamına gelmekte iken cümle içerisinde ne kadar eskisin ya da ne kadar yaşlısın değil kaç yaşındasın anlamını kazanmaktadır. Bu bilgilerin oluşması ve gelişmesi ise tamamen ingilizceyi hayatınızın bir parçası yapmanız ve etkin bir biçimde kullanmanız ile alakalıdır. Aksi taktirde sadece kalıplaşmış cümleleri öğrenebilir ve bu ezberlenmiş bilgilerden hareketle içindeki kelimelere aslında sahip olmadıkları anlamlar yükleyerek yanlış bir öğrenme gerçekleştirebilirsiniz. İngilizceyi hayatınızın bir parçası haline getirmek elbette ilk etapta kolay olmayacaktır. Ancak zaman içerisinde alışkanlığı kazanarak bunu kullanmak daha kolay gelecektir. Bunun yanı sıra İngilizcenizi geliştirmek için chat sitelerini kullanmak da oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yolla birçok insanla konuşma ve pratik yapma şansına sahip olabilirsiniz. Birçok chat sitesi bulunmaktadır. Bunlar arasından en güvenlikli olanları adresinde bulabilir ve bu siteler üzerinden pratik yaparak konuşmanızı geliştirebilir, iletişim kurmayı öğrenebilirsiniz. Hoş sohbetler seneler boyu akılda kalacağı için siz de bu tarz pratikler yaparak ikili ilişki ve arkadaşlıklarda nasıl konuşmanız ve hangi konulara ağırlık vermeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. 

Editör: Wan Haber