Siirt'in Baykan İlçe Belediye Başkanı M. Ali Erol ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe başkanı Cahit Gümüş, ilçelerine bir yüksek okul kurulması için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Erol, ilçelerinin sürekli göç veren bir ilçe olduğunu ve bununda kurulacak bir yüksek okulla bir ölçüde önlenebileceğini belirtti. Erol, "İlçemiz komşu ülkelerle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu, Akdeniz ve Egeye bağlayan yol güzergahında olan bir ilçedir. Ancak böyle bir yol güzergahında olmasına rağmen yeteri kadar gelişememiştir. Yeteri kadar iş sahası olmadığı içinde büyük ölçüde göç vermekte ve her yıl nüfusu azalmaktadır. İlçemizin çevresi ormanlık alanlarla dolu. Bunun yanı sıra Osmanlı döneminden beri çıkartılan krom madenleri bulunuyor. Bu nedenle ilçemizde orman ve orman ürünleri yada madencilik alanında bir meslek yüksek okulunun açılmasını istiyoruz" dedi.
AK Parti ilçe Başkanı Cahit Gümüş ise ilçeye bir meslek yüksek okulun açılması için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Tek amaçlarının ilçenin gelişmesi, Baykan'daki göçün durması olduğunu kaydeden Gümüş, "Ben iddia ediyorum, Baykan'a yüksek okulun açılmasıyla Baykan'da göç duracak. Hatta göç tersine dönecek. Çünkü yüksek okuldan dolayı sadece konut yapmak isteyen birçok insanımız var. Bunların tek beklentisi Baykan'a meslek yüksek okul. Uluslararası yol geçidi üzerinde tek ilçenin Baykan'dır. Gene alt yapı sorunu olmayan yine tek ilçe de Baykan'dır. Baykan'da yüksek okul açılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu konuda Sayın vekillerimizde destek veriyorlar, Siirt üniversite yönetiminden de destek sözü aldık. İlçemize Yüksek okul açmalarının önündeki tek engel hizmet binasıdır, bu konuda da yetkililerden destek girişimlerinde bulunacağız" diye konuştu.
(RÇ-YRT-AŞ-Y)

17.01.2013 15:43:22 TSI

Editör: Wan Haber