İzmir 1. Amatör Lig'de namağlup şampiyon olarak Süper Amatör Lig'e yükselen Bayındırspor'da coşku sürüyor. Şampiyonluğu geniş katılımla düzenlenecek yemekte kutlamaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekipte yüzler gülüyor.
2003-2004 sezonunda kurulan İzmir Süper Amatör Ligi'ne kurulduğu günden bu yana çıkma mücadelesi veren Bayındırspor, amacına 2012-2013 sezonunda ulaştı. 1941 yılında kurulan kulüp tarihinde ilk kez Süper Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterirken, verilen emeklerin de karşılığı alınmış oldu.
2009-2010 sezonunda finalde Bozyaka'ya uzatmalarda elenen, geçen sezon ise yarı finalde Aliağa'ya elenerek ilçeye eli boş dönen Bayındırspor bu sezon turnayı gözünden vurdu. Şanslı bir kura da çeken sarı-kırmızılı ekip önce Bayraklıspor'u 2-0'la geçti, ardından finalde Deniz FK'yı sahadan silerek 3-0'la kendi tarihini yazdı.
Önce Tamer Sakar, ardından da Hasan Öner ile yolların ayrılmasının ardından play-off maçlarına teknik direktörsüz gelen ekip, buna karşın zoru başardı. Takımın başında final maçlarına çıkan Ahmet Toru, "Bayındır halkını sevindirdiğimiz için, verilen emekleri yapılan yatırımı boşa çıkarmadığımız için çok mutlu ve onurluyuz. Bayındırspor ilçenin adını duyuracak seviyeye gelecektir. Bunun için tüm Bayındırlıların, esnafın, gençlerin birlik olup destek vermesi gerekiyor. Bayındırspor için asıl önemli dönem şimdi başlıyor" dedi.
Bayındırsporlu oyuncuların sahada üzerilerine düşeni en iyi şekilde yaptığını, kendilerinin de günlerce bu maçları düşündüklerini kaydeden Toru, "Ortada bir başarı varsa antrenörlerinden, futbolcularına, çalışanlarından, yönetim kurulu üyelerine kadar hepimizin başarısı. Oyuncularımız play-off'larda bu yıl herkesi sevindirecek bir performans sergiledi. Maçlardan önce güzel bir kenetlenme havası oluştu. Bu birliktelik sahaya da yansıdı" ifadelerini kullandı.
(AG-ERG-Y)

05.02.2013 11:37:08 TSI

Editör: Wan Haber