İzmir'de Süper Amatör Lig'e yükselme final karşılaşmasında Deniz FK ile kozlarını paylaşan Bayındırspor, rakibini 3-0 yenerek büyük sevinç yaşadı.
Gelecek sezon Süper Amatör Lig'de yer alma hakkı elde eden sarı-kırmızılıların golleri Ahmet Hamdi, Mehmet ve Ahmet Çetinkaya'dan geldi. Üç sezondur finallerden dönen Bayındır bu sezon yenilgisiz olarak süper amatör lige yükselmeyi başardı.
İlk yarı 40. dakikada Ahmet Hamdi'nin attığı golle 1-0 sona erdi. İkinci yarıda topa hükmeden taraf Bayındır oldu. 58'de Sercan'ın pasında ceza alanında hareketlenen Gündüz'ün vuruşu direği sıyırdı. 76'da sol çaprazdan çalımlarla ceza alanına dalan Mehmet, topu çatala yollayarak Bayındır'ı rahatlatan golü kaydetti. Farkı ikiye yükselten Bayındır son bölümlerde adeta şov yaptı. 83'te İsmail'in pasında altıpasta boş durumda olan Sercan'ın vuruşu kaleciden döndü. 88'de aynı oyuncu bir kez daha gole yaklaştı. 90'da sol çaprazdan ceza alanına giren Ahmet Çetinkaya, plase bir vuruşla maçın skorunu 3-0 olarak belirledi. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Bayındırlı oyuncular adeta sevinç yumağı oldu. Teknik direktör Hasan Öner ile yolları ayırdıktan sonra play-off'lara yönetici Ahmet Toru yönetiminde çıkan sarı-kırmızılar galibiyet coşkusunu taraftarlarıyla paylaştı. Tribünlere koşan futbolcular namağlup şampiyonluğu doyasıya kutladı. Karşılaşma için Yeşilyurt'a giden 50 civarındaki Bayındırlı futbolsever ilçeye şen döndü.

NAMAĞLUP BAYINDIR ŞEREF TURU ATTI
Kulüp Başkanı Haldun Özgül, İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Biriz, yönetici Ahmet Toru'nun öncülüğünde Bayındır'a giren kafile ilçede şeref turu attı. Tezahüratlarla galibiyeti kutlayan oyunculara Bayındırlılar da pencerelerden ve balkonlardan alkışlarla destek verdi.
Futbolcu ve taraftarları Bayındır Belediyesi önünde Belediye Başkanı Mehmet Kertiş karşıladı. Kaptanlar Nail ve Doğan'ı kupalarla birlikte bağrına basan Kertiş, oyuncuları ve yöneticileri tek tek kutladı. Sarı-kırmızılıların coşkusuna ortak olan Kertiş, Bayındır'ın futbolda da ilerlemesini sürdüreceğini dile getirdi. Davul-zurna eşliğinde eğlenen oyuncuların namağlup şampiyonluğu yarın düzenlenecek yemekte bir kez daha kutlayacakları öğrenildi.

PLAY-OFF'LARDA TEKNİK DİREKTÖRSÜZ ZAFER
Hem Bayraklı, hem de Deniz FK maçında takımın başında çıkan yönetici Ahmet Toru, sevinçlerinin tarifsiz olduğunu belirterek, "Bu başarı tüm Bayındır halkına armağan olsun. Son yıllarda bu başarıyı elde etmek için çok uğraştık. Zaman zaman üzüldük ama pes etmedik. Bundan sonra da altyapımızı da güçlendirerek Bayındırspor'u daha iyi yerlere taşımalıyız" dedi.
Kulüp Başkanı Haldun Özgül, Bayındırspor'un bu sezon beklentileri fazlasıyla karşıladığına dikkati çekti ve şunları söyledi: "Bayındır'ın her alanda marka olması bu ilçede yaşayanlar olarak hepimizin ortak temennisi. Futbol da bu alanlardan birisi. Birkaç sezondur yaptığımız yatırımın emeğin karşılığını almış olmak çok sevindirici. Bundan sonra Bayındır halkından, esnafından takımımıza daha da çok sahip çıkararak destek olmalarını bekliyoruz. Bu sezon oynadığı hiçbir maçta bileği bükülmeyen sadece 3 beraberlik alan takımımızın tüm oyuncularını tek tek kutluyorum. Bu zafer herkese kutlu olsun."
(AG-AH-Y)

02.02.2013 10:31:17 TSI

Editör: Wan Haber