Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar'da çıkan yangında kendilerini riske atarak 14 kişiyi kurtaran itfaiye elemanlarını kabul ederek ödüllendirdi. Baydemir, itfaiye elemanlarına, "Allah sizden razı olsun, yüz akımız oldunuz" dedi.
Bağlar Sento Caddesi'nde bir apartmanın 8. katında çıkan yangında 5 yaşındaki Ferzende İpek hayatını kaybetmişti. Olay yerine 4 dakikada varan ve kendi canını riske ederek ateş ve dumanların arasına 14 kişiyi kurtaran itfaiyeci 27 yaşındaki Ferdin Aslan ve 32 yaşındaki Özcan Işık'ı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir kabul etti. Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ve İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici'nin de eşlik ettiği görüşmede Baydemir, bir evin dış kapısının yandığına ve böyle bir yangına ilk defa tanıklık ettiklerini belirterek, "Her şeyden önce bu yangında küçük bir çocuğumuzu kaybettik, üzüntümü paylaşmak istiyorum, ailesine de baş sağlığı diliyorum. Büyük bir felaketinde eşiğinden dönüldü, acı çok daha büyük olabilirdi. Tüm ekibimizi çabalarından dolayı içtenlikle teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletmek istiyorum. Arkadaşlarımız kendi hayatlarını tehlikeye atarak hayat kurtardılar, can kurtardılar. Allah sizden razı olsun. Hakikatten İtfaiye Daire Başkanlığımız, Arama Kurtarma ekibimiz bugüne kadar ortaya koymuş olduğu performanslarından dolayı Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin yüz akı oluyorsunuz. Bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Arzularının bu olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkması olduğunu belirten Baydemir, "Zira arkadaşlarımız hayatlarını tehlikeye atıp kurtarma faaliyetini yapmasaydılar büyük bir katliam olacaktı. Bu itibarla da her arkadaşımdan bu olayı dinlerken ve yangın raporlarını incelerken tüylerim diken diken oluyor. Evin içerinde onca insan ve çocuk vardı. Dış kapının dış tarafının yanmasını ve bu yetmiyor asansör kapısı yanıyor, dairenin kapısına sıçrıyor. Sanki bu yangın insanların dışarı çıkmasını, koridoru kapatmak için kurgulanıyor" diye konuştu.
Aslan ve Işık'a birer saat ile birer maaş ikramiye veren Baydemir, itfaiyecileri 5N1K programına konuk eden Cüneyt Özdemir'in "Artık Başkan Osman Baydemir gönlünden kopan hediyeyi sunar" sözlerine gönderme yaparak "Arkadaşlar saatinizi Cüneyt Özdemir'e de gösterin" diyerek espri yaptı.
(ÜN-YRT-AŞ-Y)

31.01.2013 16:49:11 TSI

Editör: Wan Haber