Paris'ta öldürülen 3 kadın PKK'li için "Bu bir vahşettir, çok üzüldüm"diyen Bülent Arınç kimi kesim tarafından eleştirilirken kimilerinin de gönlünü kazandı. Katıldığı bir sergide Bülent Arınç'la karşılaşan Baydemir, Arınç'ı kürtçe "Başım gözüm üstüne hoşgeldiniz"sözleriyle karşıladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin '2013 Yılı Diyarbakır Surları Yılı Olsun' konulu fotoğraf sergisine ev sahibi Baydemir'in, Bülent Arınç'a söylediği Kürtçe cümle damgasını vurdu. Baydemir Arınç'a "Serseran serçevan bi xêr hatin" yani "Başım gözüm üstüne hoşgeldiniz" dedi.

"BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ HOŞGELDİNİZ"

BDP Grup Başkanvekili İdris Balukan'ın yanısıra aralarında Sırrı Sakkık, Süreyya Önder'in de bulunduğu çok sayıda BDP milletvekili ile Diyarbakır sivil toplum örgütü başkanları da serginin açılış törenine katılanlar arasındaydı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Milli Kütüphane Başkanlığı Sergi Salonu’nda düzenlediği sergiye ev sahibi Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Bülent Arınç'a söylediği Kürtçe cümle damgasını vurdu. Baydemir, Arınç'ı BDP milletvekilleriyla birlikte salonun dışında karşılarken, Baydemir, "Başbakan Yardımcımız hoşgeldiniz" dedikten sonra Kürtçe, "Başım gözüm üstüne hoşgeldiniz" anlamına gelen "Serseran serçevan bi xêr hatin" dedi.

"1.20130112122205.jpg"

"HİÇ BU KADAR ÜMİTLİ OLMAMIŞTIM"

Baydemir, Kürtçe sözlerinden sonra konuşmasına Türkçe devam ederek, "Barış ve birlikte kardeşçe yaşam hepimizin en öncelikli talebi ve çabasıdır. Barışa, umuda kurşunlar sıkılmaya devam ediyor. Kurşunların artık barışa ve birlikte yaşama isetğimize işlememesi lazım" diye konuştu.

Arınç da konuşmasında yeni süreçten oldukça ümitli olduğunu belirterek,, "Hiç bir zaman bu kadar ümitli olmamıştım." ifadesini kullandı..

Editör: Wan Haber